Glutenfri kiks til madpakken

At leve glutenfrit betyder, at du i højrere grad end hidtil skal være velforberedt og have dit eget brød eller snack med, når du skal i byen eller på langfart. Det kan betale sig at gøre en indsats for at tilberede en lækker og nærende frokostmad, for den giver os selv og vøres børn anledning til en hyggestund midt på dagen og giver samtidig masser af energi. Fra Anette Harbech Olesen og Lone Bangs fantastiske "Den glutenfri kogebog" har vi her fornøjelsen af at bringe opskriften på glutenfri madpakkekiks, som både du og børnene vil elske.

Det skal du bruge
125 g havregryn
50 g boghvedemel
½ tsk. uraffineret salt
½ tsk. bagepulver
50 g ekstra jomfruolivenolie
50 g fint revet gulerod
25 g rosiner
1/4 dl. mandelmælk

Alt æltes sammen og rulles ud mellem to stykker bagepapir i 2- 3 mm. tykkelse.

Udskæres eller udstikkes i ønskede størrelser og forme og bages i 7-10 min. ved 175-180 grader. Opbevares i lufttæt box på køl i cirka 5-6 døgn.