Kartoffelmuffins chili, ost og frø
Søde kartofler er en supergod kilde til C-vitaminer. Æg, ost og frø er fulde af proteiner, der mætter godt.
Husk at check styrken på chilien, eller udelad dem helt til de mindste i familien.
Til 6 personer skal du bruge
olivenolie
600 g søde kartofler eller
1 butternutsquash
4 forårsløg
1-2 friske røde chilier
6 store æg
3 spsk hytteost
250 g fuldkornshvedemel
2 tsk bagepulver
50 g parmesan
1 spsk solsikkefrø
1 spsk birkes
Varm ovnen op til 180°. Beklæd en muffinsform med 12 huller med bagepapir, pensl dem hver især med lidt køkkenrulle dyppet i olie. Skræl de søde kartofler og knus eller riv dem groft ned i en stor skål. Rens forårsløgene og skær dem i tynde skiver sammen med chilien, kom dem op i skålen, men stil halvdelen af chilien til side først. Slå æggene ud i skålen, tilsæt hytteost og mel, riv det meste af parmesanen i på den fine side af rivejernet og krydr med havsalt og peber. Rør det hele godt sammen.
Fordel dejen i formene. Drys med solsikkekerner og birkes, tryk et par af de resterende skiver chili ned i hver muffin. Riv resten af parmesanen hen over med let hånd og bag muffinsene nederst i ovnen i 45-50 min. (det kan godt gå lidt hurtigere med græskarret – tjek efter 35 min.), eller til de er gyldenbrune og faste.
Smager fantastisk serveret lune 5 min. efter at de er kommet ud af ovnen, og kan holde sig på køl i et par dage. Spis 2 stk. per person.
Jamie Oliver fortæller at han godt lide at lave dejen og fylde den i forme allerede om aftenen, så de er klar til næste morgen – på den måde kan man
endda også lave dem som bake-off og bage dem i takt med at de skal spises.
Tilberedningstid: 1 time
KALORIER: 366 kcal
FEDT: 12,5 g
MÆTTET FEDT: 3,9 g
PROTEINER: 18,2 g
KULHYDRATER: 49,2 g
SUKKER: 7,1 g
FIBRE: 6,5 g
Opskriften her er fra Jamie Olivers nye kogebog "Superfood", som vi varmt kan anbefale.