Lækre hjemmelavede frugtstænger

Opskriften på 4 slags skønne frugtstænger, der er så fyldte med fibre, mineraler og vitaminer, at man næsten kan få dækket sine daglige behov ved kun at spise dem. De er nemme at lave - og er super lækre!

Man laver frugtstængerne ved at komme alle ingredienserne i en foodprocessor og køre dem til en cremet masse. Kom massen op i en skål.

1. Kokos- og nøddestænger - 6 stk.
Ingredienser: 120 g dadler uden sten ∙ 150 g paranødder ∙ 150 g mandler ∙ 75 g kokosmel ∙ 1 tsk FiberHUSK ∙ 4 tsk jomfrukokosolie ∙ 2 tsk vaniljepulver
Knas: 50 g grofthakkede nødder
Drys: sesamfrø

2. Nødde- og kakaostænger - 6 stk.
Ingredienser: 120 g dadler uden sten ∙ 150 g tørristede hasselnødder ∙ 150 g mandler ∙ 75 g ren kakao-pulver ∙ 1 tsk FiberHUSK ∙ 4 tsk jomfrukokosolie ∙ 2 tsk vaniljepulver
Knas: 50 g grofthakkede nødder
Drys: Sorte sesamfrø

3. Mandel- og vaniljestænger - 6 stk.
Ingredienser: 120 g dadler uden sten ∙ 75 gram abrikoser ∙ 350 g mandler ∙ 75 g kokosmel ∙ 1 tsk FiberHUSK ∙ 75 gram havregryn ∙ 4 tsk jomfrukokosolie ∙ 2 tsk vaniljepulver
Knas: 50 g grofthakkede nødder
Drys: Puffet quinoa

4. Kokos- og kakaostænger - 6 stk.
Ingredienser: 120 g dadler uden sten ∙ 350 g mandler ∙ 75 g kokosmel ∙ 75 g ren kakao-pulver ∙ 1 tsk FiberHUSK ∙ 4 tsk jomfrukokosolie ∙ 2 tsk vaniljepulver
Knas: 50 g grofthakkede nødder
Drys: Puffet amaranth

5. Havre- og kakaostænger - 6 stk.
Ingredienser: 120 g dadler uden sten ∙ 150 g mandler ∙ 150 g havregryn ∙ 75 g ren kakao-pulver ∙ 1 tsk FiberHUSK ∙ 4 tsk jomfrukokosolie ∙ 2 tsk vaniljepulver
Knas: 50 g grofthakkede nødder
Drys: Finvalsede havregryn

DESUDEN

Knas
Til knaset hakker man 50 gram nødder groft og ælter i massen. Form derefter massen til stænger, og vend dem i drysset.

Tørristet hasselnødder
Tørrist hasselnødderne på en pande ved lav varme, eller rist dem gyldne i ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter.

Blød masse?
Hvis energistængerne føles for bløde, kan man tilsætte mere tørstof i form af finhakket mandel- eller kokosmel. Men da energistængerne indeholder kokosolie, kan de også stilles i køleskabet, hvorved fedtstoffet stivner.

 

Fra Pia Krøyer´s opskriftbog "Sundt sødt - sunde, søde sager til hele familien", som byder på 87 dejlige opskrifter på søde sager uden hvede og uden tilsat sukker.