Ægte glutenfri Pizza

Det er faktisk lykkedes Theresa Vangsø - forfatter til kogebogen "Ægte Glutenfri" - at lave en glutenfri pizza, som smager helt fantastisk, og som alle kan lide.

Om denne opskrift fortæller hun, at det er en fordel at bage på en pizzasten, men kan sagtens gøres uden. Endnu bedre vil det være at bruge en pizzaovn, men det har hun dog stadig til gode at prøve. En god idé er også at stille en skål med vand ind i bunden af ovnen. Normale ovne er ikke dampovne, men skålen med vand gør det samme her. Det gør pizzaskorpen sprød. Husk at bage bunden næsten færdig, inden fyldet kommes på. Her får du opskriften!

TIL 2 PIZZAER SKAL DU BRUGE

Dej
135 g fint rismel + mere til udrulning
145 g majsstivelse
75 g tapiokamel
65 g fuldkornsrismel
3 tsk. xanthan gum
8 g glutenfri tørgær
41/2 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
30 g olivenolie
20 g honning
3 dl lunkent vand

Fyld
150 g mosede tomater
1 fed hvidløg
2 spsk. tørret oregano
10 friske tomater
2 bøffer mozzarellaost
1 majskolbe
Frisk basilikum

 

SÅDAN GØR DU
Rør alle de tørre ingredienser godt sammen i en stor skål. Kom vand, honning og olivenolie i, og rør dejen godt sammen med en stor træske. Du vil efter kort tid kunne mærke, at xanthan gummen begynder at virke, ved at dejen bliver elastisk. Rør dejen i ca. 1 minut. 

Klip en frysepose op, og læg den over skålen. Det vil give et luftigt hæverum til dejen, så den bedre hæver. Lad den hæve ca. 1 time, til den har næsten dobbelt størelse.

Når dejen er færdig med at hæve, deles den i to.

Tænd ovnen på 200 grader (varmluft), og læg en pizzasten i ovnen, hvis du har en. Sæt også en skål med vand nederst i ovnen. Det vil gøre pizzaen sprød.

Læg den ene del på et stykke bagepapir, og drys med rismel. Læg et nyt stykke bagepapir ovenpå, og rul med en kagerulle, til dejen er rund og ca. 0,25 cm tyk. Fold kanten ind over, hvis du ønsker, at den skal være tykkere.

Bag bunden i 5 minutter, inden du kommer fyld på. Gør det samme ved den anden del dej.

Lad de mosede tomater simre i en lille gryde sammen med tørret oregano og 1 fed presset hvidløg. Skær osten ud, befri majs fra kolben, og halvér de friske tomater.

Når pizzabunden har bagt alene, smøres den med tomat­sauce og toppes med friske tomater, majs, mozzarellaost og frisk basilikum.

Bag videre, en pizza ad gangen, ved samme temperatur i 20-25 minutter.