Forståelse af de forskellige typer brystimplantater: En omfattende guide

Der findes mange forskellige årsager til at få brystimplantater, men faktisk er en af de største grunde i Danmark, kvinder der ønsker rekonstruktion af brystet efter mastektomi eller graviditet. For at hjælpe disse kvinder godt på vej, har vi skrevet denne artikel der kommer ind på de vigtigste faktorer man bør overveje, såvel som kommer med nødvendig viden.

Hvorfor brystimplantat

 

Kvinder der har kæmpet med sygdom kan risikere at få fjernet dele af eller hele brystet, og ved at få brystforstørrelse eller genopbygning af brystet efter mastektomi eller graviditet, kan være med til at give selvtilliden tilbage, og desuden afhjælpe en række fysiske og psykiske faktorer i hverdagen.

Dog findes der et hav af forskellige muligheder, hvad angår størrelse, facon, materiale og mere, som vil medføre forskellige resultater alt efter de forskellige valg der tages. Derfor vil man i Danmark altid skulle til konsultation med en specialist, for at diskutere forløbet grundigt inden påbegyndelse.

For at sikre din samtale bliver så god som muligt, kan det være en god idé at undersøge emnet på forhånd. Dette er årsagen til denne artikel, hvor vi dækker de mest vigtige detaljer du bør kende til, så du kan stille de rigtige spørgsmål hos kirurgen, og få den bedste oplevelse og forståelse.

Hvilke typer brystimplantater findes der?

Vi har taget udgangspunkt i virksomheden Silimed, der fremstiller en bred vifte af forskellige implantater med fokus på individualitet, og som er populære hos kvinder der har haft mastektomi, ønsker opstramning efter graviditet, eller dem der ønsker forstørrelse af deres eksisterende bryster.

Advance Implantater

Silimed har udviklet deres Advance implantat med en rund base og konisk profil, der resulterer i et fremragende udseende og fylde. Denne type implantat er velegnet til både forstørrelse såvel som rekonstruktion, og har en forholdsvis lille volumen når man sammenligner med den fylde og det naturlige resultat man opnår. Derfor anbefales denne type implantat ofte til yngre personer, eller hos personer hvor brystet ikke  hænger så meget.

Maximum Implantater

Næste implantat på listen er Silimed's Maximum udgave, der har en rund base og en cirkulær profil, som byder på samme naturlige udseende, dog med endnu mere fylde end Advanced implantatet. Dette implantat er velegnet til personer der ønsker mere definition af deres bryst og en fyldigere form. På grund af selve opbygningen af implantatet med en central position af den indre struktur, er det en type der både kan bruges til rekonstruktion efter en operation, eller til brystforstørrelse.

Natural Implantater

For personer der ønsker de mest naturlige brystimplantater, har Silimed udviklet denne type. Den runde base sikrer et naturligt udtryk, og den dråbeformede facon sikrer en blid hældning der efterligner den naturlige måde som bryster bevæger sig og fungerer på. Det giver et yderst realistisk resultat der føles harmonisk med resten af kroppens kurver.

Enhance Implantater

Silimed har også udviklet et implantat med en oval base og anatomisk profil baseret på høje og slanke kvinder. Denne type er fremstillet til at tage sig godt ud på en lang og smal brystkasse, og der er fokuseret på at sikre den øvre del af brystet bliver veludfyldt for at give af balanceret udseende der er proportionelt.

Nuance Implantater

Sidst men ikke mindst, er Nuance implantatet fremstillet med en oval base og en anatomisk profil baseret på kvinder med korte og brede brystkasser. Her er implantatet udviklet til at fylde den nederst del af bryst mere ud, for at fremhæve denne del bedst muligt, og skabe et naturligt og balanceret udtryk.

Hvad brystimplantater fremstilles af

Som vi kom ind på i afsnittet ovenfor, findes der mange forskellige former på basen og profilen af et brystimplantat. Her er det vigtigt at overveje kropstypen og det ønskede udseende for at finde frem til den rette type.

 

Dog findes der også forskellige materialer der anvendes til fyldet af et implantat. Her er det også vigtigt at bruge noget tid på at overveje fordele og ulemper ved de forskellige slags.

 

Silimed har eksempelvis serier fremstillet af polyurethan og andre godkendte materialer. Her er især Pure Polyurethane, True Texture, Soft Plus og Smooth implantaterne populære grundet de behov og kriterier de opfylder.

 

Det anbefales at konsultere med en kirurg for at beslutte sig for den type materiale som implantatet skal laves af, da de er uddannede og trænede i at vælge det mest sikre og fordelagtige materiale til enhver person på en individuel basis.

 

At vælge det rette brystimplantat

Når en person vælger at gennemgå en operation for brystimplantater, kan resultatet være en bedre balance af kroppens proportioner og en flot silhuet, men det er ikke altid kun et spørgsmål om udseendet.

Til personer der har gennemgået en mastektomi, kan rekonstruktion af brystet være med til at afslutte et følelsesmæssigt kapitel i personens liv, give selvtilliden tilbage, og hjælpe personen med at se frem på den næste periode i livet.

 

Ovenfor har vi gennemgået forskellige implantater fra Silimed som et eksempel, ligesom vi kort har nævnt de forskellige materialer der kan anvendes til hver type.

 

Der findes specifikke implantater til forskellige kropstyper, såsom korte og brede, eller lange og smalle brystkasser, ligesom der også er forskel på personens alder i forhold til hvilken type der er bedst egnet.

Afsluttende ord

Brystimplantater er mere almindelige end man tror, fordi de fleste kvinder i Danmark vælger at få dem tilpasset deres krop på en naturlig og flatterende måde, der er velproportioneret til resten af kroppen.

 

Ved at vælge det rette materiale og den rette type implantat, kan hver person få en unik oplevelse der basser bedst til deres ønsker og behov, uanset om det drejer sig om et æstetisk valg, eller et mere praktisk valg til rekonstruktion efter mastektomi eller andre operationer.