Rabarbertærte med mandel
Er der noget bedre end en helt nybagt rabarbertærte med sprød mørdej, smørmættet mandelfrangipane og lækre, lyserøde rabarberstængler. Den kan bages mange gange indtil sommeren gør de fine, spæde stængler trætte og træge. Fra kageekspert Maja Vase´s seneste kogebog "Majas Kager" har vi her fornøjelsen af at bringe hendes super lækre bud på en ægte rabarbertærte med mandel. Mums!
Det skal du bruge til 8 personer:
MØRDEJ
125 g hvedemel
25 g mandelmel
50 g flormelis
75 g smør
1/2 æg
1 knivspids salt
Kom hvedemel, mandelmel, flormelis, smør og salt i en blender og blend det hurtigt sammen. Saml dejen med ægget. Rul dejen tyndt og aflangt ud mellem to stykker bagepapir og lad den hvile i køleskabet i minimum 1 time.
Beklæd en rektangulær (En rund kan også bruges) tærteform (25x8 cm) med dejen og prik bunden med en gaffel. Sæt tærte bunden i køleskabet, mens du laver frangipanen.
MANDELFRANGIPANE
50 g mandelmel
50 g sukker
50 g blødt smør
1/2 æg
1 nip salt
1 spsk amaretto
50 g rabarber
Kom mandelmel, sukker, smør, æg, salt og amaretto i en skål og pisk det let og luftigt. Fordel frangpanen i tærtebunden og jævn overfladen med en paletkniv. Skær rabarberne ud i mindre stykker og tryk dem lidt ned i frangipanen. Bag tærten i ovnen ved 175 grader i ca. 25 minutter, til den er fint gylden, og lad den køle af.
Server gerne tærten helt nybagt sammen med fuldfed cremefraiche eller god vaniljeis.