babysvømning

At gå til babysvømning med det lille spædbarn er ikke bare et spørgsmål om at vænne barnet til ophold i og under vand. Babysvømning er først og fremmest en dejlig anledning til tæt samvær med det lille barn.

Hud mod hud i det varme vand giver en stærk følelse af samhørighed og nærhed. Og vandet er varmt – ca. 34 grader varmt, hvilket må give babyen den samme følelse af velvære som den har oplevet gennem graviditeten.

I vandet stimuleres barnets sanser; synet, lugtesansen, hørelsen, balancen og koordinationen. Baby får rørt sig og brugt sine muskler. Åndedrættet og fordøjelsen bliver stimuleret – og så sover man så godt oven på strabadserne..

Det er vigtigt at både forældre og babyen er motiveret til at gå en tur i svømmehallen. Hvis forældrene eller babyen har en ”dårlig” dag så hellere vente med at komme end at presse på. Det giver en dårlig oplevelse for begge parter og den kan være svært at rette op på.

Følelsen af samhørighed og nærhed får du ved at snakke med, smile til og rose din baby. Kontakten mellem jer giver tryghed, hvilket igen giver lyst til at prøve mere.

Husk:
● I kan starte til babysvømning når barnet er 6-8 uger gammelt
● Tag autostol eller lift med ind i hallen
● Du skal ikke gå i svømmehallen hvis du stadig bløder, hvilket er et tegn på at livmoderen har trukket sig rigtigt sammen efter fødslen.
● Børn med øreproblemer bør ikke svømme.
● Husk at medbringe tætsiddende blebukser til din baby.
● Børn mellem 0 og 3 år må ikke medbringes i sauna, da de ikke kan svede som andre. Dette kan give varme chok.
● Det kan ikke undgås at babyen får vand i mavesækken, så hvis babyen er gammel nok, er det en god idé at have kiks med for på den måde at undgå evt. mavekneb eller diarre