Gryderet med kartoffelmos

En god og sund gryderet er dejlig på en kold dag - især når den serveres med børnefavoritten: kartoffelmos!

Til 4 personer

Ingredienser til gryderetten …:
∙ 25 g smør
∙ 500 g svinekød i tern
∙ 1-2 stk. finthakket løg
∙ salt & peber
∙ 2 tsk. basilikum
∙ 1 dåse hakkede flåede tomater
∙ 2 æbler i tern
∙ 250 g champignoner

Ingredienser til kartoffelmosen …:
∙ 1 kg kartofler
∙ 1½ dl mælk
∙ 50 g smør
∙ 1 tsk. groft salt
∙ friskkværnet peber

Server persille som tilbehør

Tilberedning af gryderet …:
∙ Brun løg og kød i smør i en tykbundet gryde
∙ Tilsæt krydderier og hakkede flåede tomater
∙ Lad retten koge ved svag varme i ca. 45 min.
∙ Rens champignoner og æbler. Skær champignoner i skiver og æbler i tern
∙ Tilføj champignoner og æbler og lad retten simre i 20 min., til kødet er mørt

Kartoffelmos …:
∙ Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker
∙ Kom dem i kogende vand uden salt og kog dem til de er møre
∙ Hæld vandet fra kartoflerne, og mos kartoflerne
∙ Tilføj smør, og smag til med salt og peber