7 nytårsforsæt alle mødre bør lave

Når vi siger farvel til året der netop er gået og goddag til et nyt år, er der mange af os, som gør os tanker om at ville gøre noget anderledes.
Som regel, er det en kombination af noget med nogle mål der skal nås, så som at træne og spise mindre. Hvorfor ikke tænke lidt over nogle ting, du som mor kan gøre anderledes og måske blive en endnu bedre mor?

 1. Skæld mindre ud 
  Selvfølgelig skælder du ikke ud. Det er der ingen mødre der gør - altså bortset fra, når hun skælder ud :) Det er svært ikke at gøre, for nogen gange føles det som om, at den eneste måde at få børnenes opmærksomhed på, er at hæve stemmen. Men af indlysende grunde er det skidt for både mor og børn. Så i 2020: prøv at tænke før du skælder. Det vil også spare dig for en masse jeg-råbte-lige-af-mit-barn dårlig samvitighed.
   
 2. Husk dig selv 
  Som den gode mor du er, tænker du mest på dine børn, og hvad du kan gøre for dem. Men, hvad med dig selv? At være mor betyder jo også at være en person - med andre interesser end børnene. Hvad skete der f.eks. med den yoga time, du var så glad for? Og hvornår tog du sidst din yndlingsbog frem? Hvis vi ønsker glade og tilfredse børn, må vi også selv sørge for at være det. Så, hvis du bliver spurgt "hvordan har du det" og du svarer "børnene har det fint" - så er det nok på tide, at få lidt gjort noget ved dine egne interesser !
   
 3. Lidt opmærksomhed til din partner 
  Når du ikke har travlt med at indhente de forsømte yogatimer og ikke prøver at lade være med at skælde børnene ud, (:)) så giv din mand lidt opmærksomhed. Selvom du knap har tid til et hurtigt bad, så vær opmærksom på, at det er vigtigt at huske din bedste ven. Hvad er det nu, han hedder ?
   
 4. Sig "Nej" 
  Som mor kan man hurtigt drukne i ting, der skal gøres for børnene. De skal hentes og bringes til legeaftaler, fødselsdage og fritidsinteresser - men Guess What!!: Dine børn behøver ikke komme til ALLE ting, han eller hun er inviteret til. Og de små behøver IKKE en legeaftale hver dag. Nogle gange er det skønt bare at lave intet. Børnene vil nyde det, lige så meget som du.
   
 5. Læg så den iPhone væk! 
  Det er ganske naturligt, at du fra tid til anden bliver nødt til at besvare en mail eller sms, mens du er sammen med børnene. Men er du, som vi fleste er, har du sikkert i mere eller mindre grad et afhængighedsforhold til din telefon, og må hele tiden checke nyt i cyperspace. Det er naturligvis sjovt og spændende at følge med, men er det virkelig nødvendigt at checke ved hvert lyskryds? Desuden, hvilket barn synes, at det er rart at skulle konkurrere om mors opmærksomhed med hendes iPhone?
   
 6. Gør som børnene 
  Vores børn får lov til at løbe, klatre, danse, råbe deres lunger ud, spise friturestegte ting og sove middagslur. Lyder skønt ikk´? Men, hvorfor kan mor ikke være med? Slå dig løs Indimellem. Og ja - du må også gerne spise det friturestegte :)
   
 7. Brug tid på det enkelte barn 
  Alle i familien vil gerne ha´ lidt mor tid, så har du flere børn, kan det indimellem føles lidt uretfærdigt at bruge tid kun med et af børnene. Men fuldstændig, som at du selv indimellem har brug for alene tid sammen med din mand eller en veninde, så føles det rigtig dejligt at få lidt "kun dig og mig" tid med hver af dine børn. De vil føle sig helt specielle - og det samme vil du.

  Rigtig godt nytår!

Mere om: