Bøfstroganoff med mos

Dejlig bøfstroganof der varme på kølige dage - og som hele familien kan lide.

Det skal du bruge til 4 personer

200 g bacon i ét stykke

2 store løg

250 g champignoner eller blandede svampe

1 kg skært okseinderlår el.lign. i tern

ekstra jomfruolivenolie

3 laurbærblade

1 tsk paprika, gerne røget

4 spsk tomatkoncentrat

1 l okse- eller grøntsagsbouillon

2-3 dl piskefløde, efter smag

evt. 1 tsk flydende honning

flagesalt og friskkværnet sort peber

 

Kartoffelmos med smør og parmesan

1 kg kartofler

2 dl friskrevet parmesan

50 g smør

2 dl mælk

revet muskatnød

flagesalt og friskkværnet sort peber

 

Drys

Persille

 

Sådan gør du

Skær baconen i tern. Pil løget og skær også det i tern. Rens champignonerne og skær dem i kvarter.

Brun kødet godt i olivenolien i en stor gryde lidt ad gangen.

Sæt kødet til side. Kom bacon og løg i gryden og steg, til det har taget lidt farve.

Tilsæt laurbærblade og champignoner og steg dem med, til det meste af væden er fordampet.

Tilsæt paprika, tomatkoncentrat, salt og peber. Rør godt rundt og lad det simre lidt.

Tilsæt kødet igen og lad det stege med i et par minutter. Hæld bouillonen på og lad retten koge under låg i 1 lille times tid, eller til kødet er mørt.

Smag dig frem, alt afhænger af udskæringen.

Tilsæt fløden og lad den koge med i de sidste 5-10 minutter.

Smag evt. retten til med lidt honning.

 

Kartoffelmos

Skræl kartoflerne og kog dem helt møre i usaltet vand. Mos de kogte kartofler med fintrevet parmesan, smør, mælk, salt og peber samt revet muskatnød efter smag.

 

Server bøfstroganoffen med kartoffelmos, der gerne har fået et ordentligt drys persille!

 

 

Opskriften er fra bogen Anne Hjernø´s "Vintermad".