Bøfstroganoff med mos
Dejlig bøfstroganof der varme på kølige dage - og som hele familien kan lide.
Det skal du bruge til 4 personer
200 g bacon i ét stykke
2 store løg
250 g champignoner eller blandede svampe
1 kg skært okseinderlår el.lign. i tern
ekstra jomfruolivenolie
3 laurbærblade
1 tsk paprika, gerne røget
4 spsk tomatkoncentrat
1 l okse- eller grøntsagsbouillon
2-3 dl piskefløde, efter smag
evt. 1 tsk flydende honning
flagesalt og friskkværnet sort peber
Kartoffelmos med smør og parmesan
1 kg kartofler
2 dl friskrevet parmesan
50 g smør
2 dl mælk
revet muskatnød
flagesalt og friskkværnet sort peber
Drys
Persille
Sådan gør du
Skær baconen i tern. Pil løget og skær også det i tern. Rens champignonerne og skær dem i kvarter.
Brun kødet godt i olivenolien i en stor gryde lidt ad gangen.
Sæt kødet til side. Kom bacon og løg i gryden og steg, til det har taget lidt farve.
Tilsæt laurbærblade og champignoner og steg dem med, til det meste af væden er fordampet.
Tilsæt paprika, tomatkoncentrat, salt og peber. Rør godt rundt og lad det simre lidt.
Tilsæt kødet igen og lad det stege med i et par minutter. Hæld bouillonen på og lad retten koge under låg i 1 lille times tid, eller til kødet er mørt.
Smag dig frem, alt afhænger af udskæringen.
Tilsæt fløden og lad den koge med i de sidste 5-10 minutter.
Smag evt. retten til med lidt honning.
Kartoffelmos
Skræl kartoflerne og kog dem helt møre i usaltet vand. Mos de kogte kartofler med fintrevet parmesan, smør, mælk, salt og peber samt revet muskatnød efter smag.
Server bøfstroganoffen med kartoffelmos, der gerne har fået et ordentligt drys persille!
Opskriften er fra bogen Anne Hjernø´s "Vintermad".