Chili con carne - uden chili
Børnevenlig "Chili" Con Carne toppet med creme fraiche, revet cheddar ost og måske lidt persille til dem, der ikke er bange for det grønne. De kan måske til gengæld guffe løs af den lækre guacamole, der også kan serveres til. Bon appetit!
"Chili" Con Carne
● 1 hakket løg
● 270g hakket oksekød
● 2 stængler meget fint hakket bladselleri
● 2 fed presset hvidløg
● 1 meget fintreven gulerod
● lidt oregano
● 1 dåse flået tomat
● 2 friske grovhakkede tomater
● ½ grøn peberfrugt i grove stykker
● 1 tsk sukker, evt. 1 knivspids kanel
● 70g kidneybønner
● 4 laurbærblade
● salt og peber fra kværn
Kog bønnerne i et nyt hold vand med de to af laurbærbladene i ca. 40 min. Brun kødet i dets eget fedt, tilsæt løg, oregano og hvidløg og lad det blive glasklart i farven. Hæld alle de øvrige råvarer ved, vent evt. med de grønne peberfrugter, hvis du synes de skal være sprøde. Lad retten simre – gerne en time. Smag til med en anelse sukker, evt. lidt ketchup, salt, kanel og for chilientusiaster selvfølgelig også gerne det.
Guacamole
● 1 hel avocado
● ½ spsk citronsaft
● 1 lille fed presset hvidløg
● 2 spsk fromage frais
● salt og peber fra kværn
Mos avokadokødet og bland med de andre råvarer.
Smag til med salt, citron og peber.