Geniale tællebøger

Mange forældre og pædagoger er tilfredse, hvis deres børn kan sige tallene og tælleremsen (“en, to, tre, …”) før de starter i skolen. Men blot at kunne tælle er en meget lille del af et rigt liv med tal. 

Netop udkommet er tre billedbøger, der er udgivet for at give børn mellem 2 og 5 år meget større glæde ved tal. Formålet med bøgerne er at styrke børns evne til spontant at bruge tal når de taler.

Bøgerne er baseret på forskning af blandt andre professorerne Michele Mazzocco, University of Minnesota og Snorre Ostad, Oslo Universitet. Mazzocco har analyseret tællebøger for børn og fundet at matematikken i dem bliver overdøvet, da den skjules af uvedkommende historier og overfyldte tegninger. Og Ostad har vist, at børn der ikke udvikler andre tællestrategier end at tælle en ad gangen, er i stor risiko for at havne i matematikvanskeligheder. I disse bøger er tegningerne enkle, men smukke, og matematikken skjules ikke. Bøgerne er uden tekst, hvilket gør dem lidt mere krævende at læse, men meget mere matematisk givende, og barnet kan efterhånden overtage fortællingen.

Forfatter og illustrator
Pernille Pind har skrevet over 20 matematikbøger, henvendt til børn, forældre og lærere. Pernille er matematiker fra Aarhus Universitet. Se mere på www.pindogbjerre.dk, hvor bøgerne også kan købes.

Mie Frey Damgaard er illustrator og historiefortæller. Hun laver børnebøger og illustrerer for forskellige virksomheder og magasiner. Man kan ofte se hendes illustrationer i Alt for Damerne. Mie er uddannet fra Design Academy Eindhoven. Se mere på www.miefrey.dk.