Hjemmelavede bagels

Opskriften på lækre bagels, som kan blive lige så store og flotte som dem, man får i bagelsshoppen!

Det skal du bruge til ca. 15 stk.
∙ 600 g hvedemel
∙ 50 g gær
∙ 3½ dl vand
∙ 1 æg
∙ 1 spsk sukker
∙ 1 spsk salt
∙ 1 æggehvide til pensling
∙ sesamfrø eller birkes

 

Sådan gør du

  1. Gæren røres ud i lunt vand.
     
  2. Alle ingredienserne røres i.
     
  3. Lad dejen stå i 10 minutter og rul derefter til boller.
     
  4. Vend hænderne i mel og drys lidt mel midt på bollen.
     
  5.  Stik en finger i bollen og kør rundt til der er et pænt stort hul på ca. 4 cm i diameter. (Hullet bliver mindre, når bagelen hæver)
     
  6. En stegepande sættes over med vand. Når vandet koger, lader man forsigtigt en bagel glide ned i det kogende vand. Den skal koge et halvt minut på hver side.
     
  7. Hvis man har en stor stegepande, kan man godt tage flere ad gangen, og man kan begynde at vende de første bagels, når de sidste er kommet i.
     
  8. Når alle bagels er kogt, sættes de over på en bageplade beklædt med bagepapir. Det nemmeste er at bruge en spatel til flytningen.
     
  9. Bagels hæver meget op under kogningen, og derfor skal man være varsom, så de ikke „punkterer“.
     
  10. Vel ovre på bagepapiret skal de pensles med æggehvide og drysses med sesamfrø eller birkes.
     
  11. Bages ved 225 grader i 15 minutter.