Hjemmelavede bagels
11. september 2017
Opskriften på lækre bagels, som kan blive lige så store og flotte som dem, man får i bagelsshoppen!
Det skal du bruge til ca. 15 stk.
∙ 600 g hvedemel
∙ 50 g gær
∙ 3½ dl vand
∙ 1 æg
∙ 1 spsk sukker
∙ 1 spsk salt
∙ 1 æggehvide til pensling
∙ sesamfrø eller birkes
Sådan gør du
- Gæren røres ud i lunt vand.
- Alle ingredienserne røres i.
- Lad dejen stå i 10 minutter og rul derefter til boller.
- Vend hænderne i mel og drys lidt mel midt på bollen.
- Stik en finger i bollen og kør rundt til der er et pænt stort hul på ca. 4 cm i diameter. (Hullet bliver mindre, når bagelen hæver)
- En stegepande sættes over med vand. Når vandet koger, lader man forsigtigt en bagel glide ned i det kogende vand. Den skal koge et halvt minut på hver side.
- Hvis man har en stor stegepande, kan man godt tage flere ad gangen, og man kan begynde at vende de første bagels, når de sidste er kommet i.
- Når alle bagels er kogt, sættes de over på en bageplade beklædt med bagepapir. Det nemmeste er at bruge en spatel til flytningen.
- Bagels hæver meget op under kogningen, og derfor skal man være varsom, så de ikke „punkterer“.
- Vel ovre på bagepapiret skal de pensles med æggehvide og drysses med sesamfrø eller birkes.
- Bages ved 225 grader i 15 minutter.