Opskrift på osso buco
Her får du opskriften på en velsmagende og prisbillig klassiker - Ossobuco - hvor den gode smag kan genudnyttes dagen efter i en Fyldig Minestrone.
Det skal du bruge
4-6 skiver kalveskank, 800-1.000 g i alt
1 spsk olivenolie
1 spsk smør
4 løg
2 fed hvidløg
1 ½ dl hvidvin
250 g cherrytomater
2 dåser flåede tomater
1 dåse tomatpure (140 g)
1 laurbærblad
et par kviste persille
vand eller bouillon
1 - 2 tsk salt og friskkværnet peber
evt. 1 spsk balsamico
Risotto
1 spsk olivenolie
1 spsk smør
9 dl hønsebouillon
1 -2 skalotteløg
4 dl risotto-ris
1 dl hvidvin
100 g reven parmesan
Gremolata
1 fed hvidløg
1 bundt persille
reven skal af 1 reven citron, økologisk
Sådan gør du
Giv kalveskankerne et rids i siden og brun
dem godt af i olie/smørblandingen. Tag dem op.
Pil og hak løgene groft og steg dem blanke.
Pil og hak hvidløgene fint.
Tilsæt hvidløg og kom kødet tilbage i gryden.
Tilsæt hvidvin, tomater, flåede tomater, tomatpure, laurbærblad
og persille.
Hæld vand eller bouillon på, så det dækker kødet. Lad det simre i cirka 2-3 timer ved svag varme. Smag til med salt og
peber og evt. balsamico.
Gå i gang med risottoen cirka en halv time
før servering.
Opvarm bouillionen i en gryde.
Pil og hak løgene fint og steg dem klare i olie/
smør i en rummelig gryde.
Tilsæt risottoris og lad dem blive klare – det tager cirka 1
minut.
Tilsæt hvidvin og lad det koge væk.
Kom en skefuld af den varme bouillon over
risene og lad den absorbere, mens du rører i
gryden. Bliv ved med at tilsætte bouillon, til
risottoen er blød, men stadig har bid. Drys til
sidst den revne parmesan over risottoen og
læg låg på, så parmesanen smelter.
Pil hvidløget og hak det. Hak også persille og
citronskal og bland det hele sammen til
gremolata.
Anret risottoen i fire dybe tallerkener
sammen med kalveskank og væde.
Drys med gremolata.
Gem væden fra ossobucoen til dagen efter.
Tag evt. krydderier, hvidløg og kødrester
op. Gem ligeledes resten af gremolataen til
næste dag. Sæt evt. bønner i blød til næste
dags suppe.
Begge opskrifter er fra kogebogen "Mad til 2 dage" fra Politikens forlag.