Skøn svensk pølseret
En favorit til både børn og voksne.
Det skal du bruge til 4 personer
500 g pølser med højt kødindhold
1 stor knoldselleri (ca. 800 g)
2-3 spsk smør eller kokosolie uden smag
2 løg
2 fed hvidløg
2 tsk sød paprika
2 dl piskefløde
1 dl sødmælk
100-150 g koncentreret tomatpuré
1 spsk hvidvinseddike
salt og peber
Pynt
1 lille bundt purløg.
Sådan gør du
Skær pølserne i skiver. Skær skrællen af knoldsellerien og skær den i tern på ca. 1 cm x 1 cm. Opvarm smør eller kokosolie i bunden af en stor gryde og sauter selleriternene heri, til de har taget farve. Skru ned for varmen, tilsæt grofthakkede løg og hvidløg og vend godt rundt. Tilsæt nu pølserne og krydderierne og vend det hele godt sammen i gryden.
Når pølserne har taget farve, tilsætter du piskefløde, sødmælk, tomatpuré, hvidvinseddike og salt og peber. Lad hele molevitten simre i ca. 5 minutter, til sovsen er dejlig cremet og slut af med at smage til med salt og peber. Drys finthakket purløg over før servering.
Opskriften er fra Jane Faerbers "LCHF året rundt".