sunde snacks
18. maj 2009
Det behøver ikke at kræve overtagelse at få et barn til at spise frugt og grønt. Forudsætningen er at frugt og grønt er frisk og appetitligt når barnet er småsultent.
Forbered, skræl og skær gulerødder i stave og opbevar dem i en tætlukket frostpose i køleskabet eller i en skål med vand.
Ha´ små lækre cherrytomater klar i køleskabet og vis barnet hvor de findes. Skær æbler i både og dryp dem med citron. Det giver en frisk smag og forhindrer brunfarvning.
Lad barnet deltage i forberedelserne, det giver barnet god træning med køkkenredskaber og er også med til at motiverer barnet til at spise mere frugt og grønt.
Lav en frugt- og grøntbuffet
Forbered, skræl og skær gulerødder i stave, æbler i både, majskolber i mindre stykker, blomkål i buketter osv. Lad børnene være med til at arrangere en indbydende snack-buffet, med frugt og grønt i små skåle og store fade.
Forslag til grønne snacks
En kvart majskolbe, radiser, grønne ærter, cherrytomater, peberfrugt i grove stave eller ringe, blomkålsbuketter, ananas i halve skiver, melonbåde, halve eller hele bananer, druer i klaser, oliven, æblebåde, gulerødder i stave og masser af søde bær som jordbær, hindbær og blåbær.
Forbered, skræl og skær gulerødder i stave og opbevar dem i en tætlukket frostpose i køleskabet eller i en skål med vand.
Ha´ små lækre cherrytomater klar i køleskabet og vis barnet hvor de findes. Skær æbler i både og dryp dem med citron. Det giver en frisk smag og forhindrer brunfarvning.
Lad barnet deltage i forberedelserne, det giver barnet god træning med køkkenredskaber og er også med til at motiverer barnet til at spise mere frugt og grønt.
Lav en frugt- og grøntbuffet
Forbered, skræl og skær gulerødder i stave, æbler i både, majskolber i mindre stykker, blomkål i buketter osv. Lad børnene være med til at arrangere en indbydende snack-buffet, med frugt og grønt i små skåle og store fade.
Forslag til grønne snacks
En kvart majskolbe, radiser, grønne ærter, cherrytomater, peberfrugt i grove stave eller ringe, blomkålsbuketter, ananas i halve skiver, melonbåde, halve eller hele bananer, druer i klaser, oliven, æblebåde, gulerødder i stave og masser af søde bær som jordbær, hindbær og blåbær.