10 råd til et rart børneværelse

Rod hæmmer og begrænser barnet og er anledning til irritation og stress, når man skal bruge tid på at lede efter tingene. Sørg for at der er ryddeligt på børneværelset. Lær dit barn at rydde op - og vær selv et godt eksempel. Hvis de voksne roder, så er der stor chance for at barnet også roder.

10 råd til et rart børneværelse
● Lad barnet så vidt muligt bestemme over sit eget værelse
● Lær barnet at rede sengen, så legekammeraterne kan sidde på sengen uden at rode rundt i barnets sengetøj. Man sover ikke så godt i en seng, hvis andre har lumret og krummet i sengetøjet.
● Prøv at holde rummets centrum frit
● Brug blomster eller planter til at give frisk energi
● Vær opmærksom på at barnets seng er placeret der, hvor barnet bedst kan lide det. Det kan have betydning for nattesøvnen
● Dæk evt. fjernsyn og computer til for natten.
● Luft gerne ud inden sengetid
● Sørg for at trække for om natten - og luk døren.
● Sluk for strømmen på kontakterne så vidt muligt.
● Når barnet når en vis alder, har det brug for lidt privatliv. Respekter at du må banke på døren og vente på et ”kom ind”. Husk også at lade det store barn have mulighed for enten at kunne låse sin dør med en nøgle eller, hvis du ikke føler dig fortrolig med tanken, sæt en krog på døren, så barnet har mulighed for værne om sit privatliv.

Sorter legetøjet jævnligt
● Gennemgå løbende legetøjet sammen med barnet, sorter og lær barnet hvordan man giver slip på ting, man ikke længere bruger.
● Sælg. Sælg det legetøj barnet ikke længere bruger. Så er der penge til nyt og alderssvarende legetøj. Sælg det gamle legetøj gennem Den Blå Avis, eller find et lokalt loppemarked. På den måde, lærer man om penge, at regne, at tale med andre og forhandle priser, at sætte pris på sin indtjening, når man senere selv vil købe
● Forær bort. Forær de brugte legesager bort. Det kan være en dejlig oplevelse for barnet at glæde andre børn.
● Der er ingen grund til at gemme legesager, der ikke fungerer eller er itu. 
● Det kan være en gode ide at gemme legetøj væk, som børnene er blevet trætte, for senere at finde det frem igen. For så er det gamle legetøj pludselig blevet spændende igen.
 

Mere om: