6 vigtige skønheds rutiner

Tænker du nogen sinde over, hvor meget der egentlig samler sig i ansigtet i løbet af en dag? 

Der dannes nemlig ikke kun stoffer såsom sved og talg, eller UV-filtre, forurening, støv, snavs og sod på dit ansigts hud. I en travl hverdag kan der ligefrem ende potentielt skadelige bakterier på vores hud. Tænk f.eks. på at vi i gennemsnit rører os selv i ansigtet ca. 120 gange i løbet af en almindelig 8-timers arbejdsdag

6 gode rensetips

1. Fingrene væk! 
Tænk over, hvor tit du rører dit ansigt i løbet af dagen. Det sker tit ubevidst, men det er godt at prøve at begrænse berøringen. Undgå også at pille ved urenheder og bumser.

 

2. Vask hænder 
Husk at vaske hænder inden du starter på renserutinen, så du ikke forurener dit ansigt med bakterier fra hænderne. 

 

3. Hold din telefon ren 
Tag antibakterielle servietter eller spray med i tasken, så du jævnligt kan rengøre din mobiltelefon eller andre overflader, der ofte kommer i kontakt med dine hænder og dit ansigt. Husk også tastaturet på din computer! 

 

4. Find en rutine, der virker for dig 
Det er ikke realistisk at vælge en lang og kompliceret rutine, hvis du ved, at du alligevel kommer til at springe over, hvor gærdet er lavest. Så vælg hellere en mere simpel rutine, som du ved, du kan overkomme. Tag eksempelvis renseservietter med i tasken, når du er på farten og ikke har mulighed for at gennemgå din sædvanlige renserutine.

 

5. Rens hver aften 
Når du renser din hud om aftenen, fjerner du skidt og snavs og hjælper huden med at ånde. Du kan også rense om morgenen, for at fjerne talg og sved fra den natlige cellefornyelse. Så giver du også din hud en bedre base for make-up.

 

6. ”Hvordan” er lige så vigtigt som ”hvor ofte” 

Det er ikke ligegyldigt, hvilke renseprodukter du vælger. Gå efter en blid rens, der ikke blot renser, men som også plejer og tilfører huden fugt og næring. 

 

 

Kilde: Dr. Möllgaard, NIVEA’s renseekspert.