Citron fromage til dessert
Citronfromage eller Citrusfromage kan spises hele året, men gør sig ekstra godt på påskebordet. Her får du opskriften fra bogen "Den store low FODMAP kogebog", der er skrevet af kok og klinisk diætist Charlotte Tønnes Jensen.
Det skal du bruge til ca. 8 portioner • Pr. portion 1368 kj/326 kcal
3 økologiske citrusfrugter, fx citroner, appelsiner eller 5 lime
6 blade husblas
6 æg
150 g sukker
31⁄2 dl laktosefri piskefløde
Til kandiseret citrusskal:
• 3⁄4 dl vand
• 50 g sukker
Sådan gør du
Skyl citrusfrugterne og riv skallen af 2 citrusfrugter ned i en gryde. Pres saften af alle citrusfrugterne ned i gryden (gem skallen af den sidste citrusfrugt til kandisering).
Læg husblassen i koldt vand og lad det ligge i blød i 5 minutter. Varm imens citrussaft og skal op, til det når kogepunktet. Pres vandet ud af husblassen og rør det i den varme citronsaft. Sæt det til side og lad det køle af.
Pisk æg og sukker sammen, til det er lyst og luftigt, og sukkeret er helt opløst. Brug gerne en håndmikser eller en køkkenmaskine.
Tilsæt citrussaften i en tynd, jævn stråle, mens du rører rundt med en dejskraber.
Pisk fløden til skum, og vend den forsigtigt i.
Hæld citrusfromagen i portions- glas, eller i en stor skål og sæt på køl i 3-4 timer.
Pynt med ødeskum og kandiseret citrusskal.
Kandiserede strimler af citrus- skal:
1. Vand og sukker koges til sukkerlage i ca. 5 minutter.
2. Lav strimler af det yderste af skallen på en citrusfrugt med et juliennejern, eller skær dem i tynde strimler med en skarp kniv.
3. Citrusstrimler og sukkerlage koges i 10 minutter, eller til de er helt klare. Herefter lægges strimlerne enkeltvis (med en pincet) på et stykke bagepapir. Lad dem tørre i ovnen eller i dehydrator ved 60 °C i ca. 30 minutter.
Den store low FODMAP kogebog er udgivet på Muusmanns Forlag.