Mini rugbrød med chokolade
Det er sjovt for børnene at have fingrene i bolledejen, og bagefter kan du dele den gode smagsoplevelse sammen med dem. Her får du opskriften på lækre økologiske mini rugbrød med chokolade!
Det skal du bruge til 12 små brød
1 dl hørfrø
2 dl vand
1 dl kærnemælk
2 dl vand
1 spsk honning
3 tsk salt
1½ spsk rapsolie
25 g gær
275 g stenformalet groft rugmel
1 dl sesamfrø
Ca. 200 g stenformalet sigtet ølandshvedemel
100 g grofthakket god lys chokolade
Pynt
1 dl. havregryn
Sådan gør du
Kog 2 dl vand og hæl det over hørfrøene. Lad frøene trække, til vandet er lunkent. Rist sesamfrøene på en tør pande og afkøl dem.
Rør kærnemælk, 2 dl vand, honning, salt og gær sammen. Rør rugmel, hørfrø, sesamfrø og hvedemel i. Tilsæt olien og chokoladen til sidst.
Ælt dejen på røremaskine ved lav hastighed i 8 minutter eller ælt dejen godt igennem med hænderne, til den er fast, men smidig.
Læg husholdningsfilm eller et fugtigt viskestykke over skålen med dej og lad dejen hæve ½ time ved stuetemperatur.
Slå dejen ned og lad den hæve endnu ½ time. Rul dejen til en tyk lang pølse. Tryk den lidt flad på toppen, pensl med vand, og drys med havregryn. Skær den i 12 stykker. Stil stykkerne på en plade, tryk dem lidt flade og lad dem efterhæve en ½ time.
Bag brødene på næstnederste rille i en 220 °C varm ovn i ca. 20-25 minutter. Afkøl brødene på en bagerist.
Kilde: økologisk Landsforening.