Oksekød i skyr og sesam
En herlig gryderet til efterårsdage. Retten kan justeres i styrke alt efter, hvem der skal spise med.
Okse i skyr & sesam
½ løg
½ fed hvidløg
150 g hakket oksekød
½ chili (pas på med styrken)
1 spsk sesamfrø
1 spsk god ketchup
frisk basilikum
salt og peber
3 spsk skyr
1 peberfrugt
Sådan gør du
Pil løg og hvidløg, hak det
fint og rist det i en mindre
gryde, til det bliver klart.
Tilsæt hakket oksekød og
brun det under jævnlig omrøring.
Rens chilien og hak den
fint. Kom chili, sesamfrø og
ketchup i gryden og lad det
simre i ca. 10 minutter.
Tilsæt basilikum og smag til
med salt og peber.
Fjern frøstolen i peberfrugten
og skær den i strimler.
Top gryderetten med skyr
og peberfrugt.
Fra kogebogen "Verdens sundeste mor og barn" af Christian Bitz og Arne Astrup.