Vietnamesisk Banh mi
Banh mi er en vietnamesisk klassiker, som er stærkt influeret af tiden med den franske kolonimagt. Dette kommer til udtryk i brødet, som gerne skal være så hvidt som muligt. Blødt indeni og med en sprød skorpe. Som så meget andet, så er der utrolig mange versioner af sådan en sag. Og det gode ved den er, at du kan bruge så godt som alt dit tilberedte kød heri og så samtidig lave en sandwich med et lækkert asiatisk twist.
Det skal du bruge
Baguette
Kødboller
1 agurk
2 gulerødder
1 skalotteløg
Frisk koriander
1 frisk chili
5 dl fiskesauce (eller soya)
2 spsk. sukker
Saften af 2 limes
2 tsk. revet frisk ingefær
Sådan gør du
Bland fiskesauce, sukker og limesaft. Tilføj en halv finthakket chili og revet ingefær. Skær agurken i fine tynde strimler – eventuelt med en tyndskræller. Vend dem i halvdelen af dressingen.
Lun og halvér baguetten. Kom julienne-strimler af gulerod, tynde ringe af skalotteløg, kødboller og agurk i. Top op med masser koriander, ekstra dressing og ekstra chili, hvis du lige trænger til en lille bræn-der.
Servér med det samme.