Sådan vælger du et smartwatch til dig selv, din partner eller dit barn

Sponsoreret indhold

 

En af de helt store trends i øjeblikket er brugen af smarte ure, som ofte bruges i forbindelse med motion som løb eller anden aktivitet. Armbåndsuret er en videreudvikling med fokus på tidløst design og integration af teknologi i hverdagen.

Noget af det, som drager mange danskere til at bruge de smarte ure, er de funktioner, som kommer med uret. Det kan selvfølgelig vise klokken, antallet af skridt, tracke kalorier, og derudover kan uret også give mulighed for at ringe eller tage opkald, mens man er på farten uden sin mobil samt meget andet.

Skærmstørrelsen på de små smartwatches til IPhone samt smartwatches til Android sætter selvfølgelig nogle begrænsninger i forhold til de funktioner, uret har. Det er nemlig ikke en mobil, men en lille bærbar computer viklet om håndleddet. Mange af de bedste smartwatches har desuden stemmestyring, så du ikke behøver at røre ved skærmen på uret.

Med et smartwatch kan du lade mobilen blive hjemme

Et smartwatch fungerer altså som en udvidelse af din mobil, og derfor er der også et simkort eller såkaldt eSIM indbygget i dit Apple Watch eller Samsung Watch, som forbinder uret med din mobil og derigennem giver netværk til dit ur. Det kræver altså det, som bliver kaldt for et smartwatch-abonnement.

Gennem dette abonnement deles din mobils taletid og data med uret, og det betyder, at du bliver i stand til fx at ringe og sende beskeder fra dit ur samt bruge det til at betale i butikker eller tracke dine træningspas.

Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at selvom du i Danmark sagtens kan bruge dit ur ude i byen, mens mobilen ligger derhjemme, gælder det ikke på samme måde i udlandet. Her er det oftest nødvendigt, at dit ur er forbundet til din mobil via Bluetooth, og det kræver altså, at du er nødt til at tage mobilen med på farten i udlandet for at bruge den.

Smartwatch til kvinder, mænd og børn letter hverdagen

Når du skal ud at anskaffe dig et smartwatch, er det vigtigt at have en klar idé om, hvad du vil bruge uret til. Smartwatch-priser er nemlig afhængige af de funktioner, som uret kommer med, og derfor er det en god idé at overveje, hvad du egentlig skal bruge uret til.

Er det fx et smartwatch til børn, som du leder efter, behøver der måske ikke være alverdens funktioner. Her kan det være nok med et ur, som kan modtage opkald og sendes beskeder fra. Leder du derimod efter et smartwatch til mænd eller til kvinder, kan det være en fordel med et ur, der indeholder væsentligt flere funktioner.

Det kan nemlig være en stor motivation at have et smart ur med på løbeturen, fordi uret netop kan holde styr på ruter, antal skridt, forbrænding og musikken på én gang, uden at du eller din partner skal have mobilen med. De fleste modeller fungerer nemlig sammen med apps som fx Spotify.

Det er desuden en god idé lige at være opmærksom på, at de fleste ure ikke kan tilknyttes flere mobiler på én gang, og derfor er man altså nødt til at have et ur til hver mobil. Familiemedlemmer kan altså ikke på den måde deles om uret.