Sunde julede frugtkugler

Julekonfekt kan sagtens være fri for sukker og samtidig tilfredsstille den søde tand. Der er nemlig masser af skøn sødme i Urtekrams økologiske tørrede frugter og de varme krydderier.

For at gøre konfektproduktionen lidt sjovere, kan du lege med forskellig dyppelse og topping. Se bare, hvor fint og farverigt det kan gøres.

Opskriften her giver 20-25 stk.

Det skal du bruge
● 75 g Urtekram Soltrørrede figner
● 75 g Urtekram Soltrørrede dadler
● ½ dl Vand
● 1 dl Urtekram Groft kokosmel
● ¼ tsk Kanel
● ½ tsk Urtekram Rålakridspulver
● ¼ tsk Urtekram Ingefær (pulver)
● ½ tsk God instant kaffe, knust til pulver
● 1 tsk Usødet kakaopulver
● 25 g Urtekram Mandler, finthakket

●Til topping: Woodshade Organics overtrækschokolade og diverse

Sådan gør du
Dadler og figner skæres i grove tern. Stilkene på fignerne skæres også fra. Herefter kommes de i en blender sammen med vand og køres til en nogenlunde ensartet masse.

Kom massen i en skål, og rør den godt sammen med de øvrige ingredienser.

Skålen sættes på køl - evt. natten over. Så er den klar til at blive rullet til kugler.

Og så er der ellers fri leg!

Kuglerne kan f.eks. dekoreres med:

● Mørk og hvid overtrækschokolade
● Kokosmel
● Frysetørret hindbær
● Hakkede, usaltede pistacienødder
● Økologisk appelsin- eller citronskal
● Vaniljepulver
● Rålakridspulver
● Hele nødder
● Kokoschips
● Kakao
● Kaffenips - dem fra glasset med instant kaffe, du ve'

Vil du have 100% sukkerfri julegodter, kan du undlade chokoladen og i stedet vende kuglerne i f.eks. kokosmel, kakao, lakridspulver eller hakkede nødder.

De lækre sager fra Urtekram.dk og Woodshade.dk kan bestilles via deres webshop.

God fornøjelse!

 

Katrine Nielsen

Katrine Nielsen er journalist, blogger og mor til lille Bastian.

Katrine tester løbende produkter og skriver personlige anmeldelser til Barneguidens læsere, når hun altså ikke bager og laver mad og sørger for lækkerier til alle os andre på sin blog Katten & Sækken.