Vafler med kokos sorbet

Nyd jeres egen hjemmelavede is i skønne isvafler. Opskriften her er fra Morten Heibergs bog "IS", og han minder om, at uanset, hvad du skal bruge kokosmælk til, ikke mindst denne sorbet, så kræver det, at du bruger en god kokosmælk, og ikke en light! 

Det skal du bruge til 4–6 stk. (ca. 770 g færdig sorbet)

500 g grundsukkerlage (se nederst)

250 g kokosmælk saft af 1 citron 

Desuden

4–6 isvafler

ca. 150 g smeltet mørk chokolade, min. 55% kakao

lidt kokosmel eller grove kokosflager

Sådan gør du

Bland sukkerlage, kokosmælk og citronsaft sammen, og kom det i en tætsluttende beholder. Lad det blive helt koldt i køleskabet.

Hæld den kolde væske i en ismaskine, og kør den til sorbet – indfrys- ningstiden varierer fra maskine til maskine, så kig til sorbeten en gang imellem, og stop, når den har fået en fast og grødet konsistens. Hæld den straks over i en tætsluttende beholder, og stil den i fryseren indtil næste dag.

Tag sorbeten ud af fryseren ca. 30 minutter før servering, og lad den temperere i køleskabet.

Kugl den op med en iskugleske eller en varm spiseske, og fyld den i isvaf- ler, som du forinden har dyppet i smeltet chokolade og kokosmel eller kokosflager. Server straks.

 

SUKKERLAGE

(ca. 2000 g)

1000 g sukker

1000 g vand

evt. 1 stang god vanilje

 

Kom sukker og vand i en gryde, og bring det i kog. Væsken skal være klar - så er den færdig.

Hæld straks sukkerlagen i en ren, tør og tætsluttende beholder, og lad den køle af. Opbevar sukkerlagen i køleskabet, hvor den har en holdbarhed på ca. 2 uger.

Lagen kan holde sig i 2 uger i køleskabet, så lav evt. en god portion, og hav den på lager til hurtig fremtryllen af kolde desserter! Dette er især en god idé om sommeren, hvor du selv eller dine unger pludselig får lyst til at lave is.