Vegansk til børn

At spise vegansk er noget, der deler vandene, og ikke mindst når det handler om veganske børn. Det store spørgsmål, der ofte stilles, er, om børnene får næringsstoffer nok med den veganske kost, og hvordan er det nu lige med proteiner og B12-vitamin?


Foto: Henriette Klausen/Lebaf

Som forælder, pædagog eller sundhedsprofessionel med interesse for vegansk ernæring kan det være svært at finde hoved og hale i de forskelligartede og ofte mangelfulde anbefalinger, der gives omkring den veganske kost. Klinisk diætist Julie Gråbech skiller her myter fra fakta og giver en grundlæggende indføring i vegansk kost til børn fra 2 år. Hun viser, at børnene med få forholdsregler sagtens kan få dækket behovet for alle de nødvendige næringsstoffer i en kost uden animalske produkter.

Bogen indeholder bl.a. information om de vigtigste mikro- og makronæringsstoffer i den veganske kost,  anbefalinger af nyttige ingredienser i det veganske børnekøkken samt en række opskrifter på børnevenlige, lækre og næringsrige retter, der er nemme at lave

Vegansk til børn af Julie Gråbech. Pris kr 229,95, 172 sider. Mussmann Forlag