CPH:DOX rækker ud til børn og unge

CPH:DOX er den tredjestørste dokumentarfilmfestival i verden, er især kendt for at vise hårdtslående politiske film fra verdens brændpunkter - samt kunstneriske og eksperimentelle film, der kan være svære at forstå for selv den skarpeste filmekspert.

Men for første gang åbner CPH:DOX nu op for et helt nyt program, specifikt målrettet børn fra skolealderen og opefter. Når festivalen løber af stablen fra 16-26 marts 2017, bliver det nemlig med godt 35 film i et børneprogram, der er målrettet børn og unge i alderen 6-18 år.

CPH:DOXs børneprogram bliver dog fortsat med den sociale og politiske agenda, CPH:DOX er blevet kendt for. Alle filmene i børneprogrammet er nøje udvalgt gennem deres evne til at sætte aktuelle temaer i spil, give nye perspektiver og involvere børnene til dialog.

Hele CPH:DOXs program bliver først offentliggjort i slutningen af februar, men en del af børneprogrammet er allerede fastlagt og bliver i dag offentliggjort. De helt små kan muntre sig med ’Min Mosters Historier’, der giver et både eventyrligt og realistisk billede af livet på havet, ’1 minuts natur’ med en flok fantasifulde børn i 7-9 års alderen, samt ’Kamelen Caramel’, der handler om døve Kori, der bor i en flygtningelejr – og hvis bedste ven er den hvide kamel Caramel.

De lidt ældre børn kan møde børn fra Nepal, Indien og Kazakhstan i kortfilmene ’Børnene på Silkevejen’, tage på en coming-of-age-fortælling med ’Che’,som savner sin familie efter forældrenes skilsmisse eller opleve hvordan det er, at have flere hundredetusinde instagramfølgere som 15-årig i ’The girl of 672K’.

Filmene fra børneprogrammet bliver også vist i et specielt skoleprogram, som tilbydes lærere i folkeskoler og gymnasier landet over. Her bliver visninger suppleret med undervisningsmaterialer, der er tilpasset læringsmålene for de forskellige klassetrin og udviklet i tæt samarbejde med de danske faglærerforeninger. Læs mere på www.cphdox.dk