Fastelavnsboller med hindbærcreme
1. februar 2018
Helt fantastiske fastelavnsboller fra Odense-Marcipan. Bag dem til fastelavn og server dem for gæsterne - både dem med og uden udklædning.
Det skal du bruge
Til remoncen
100 g smør
100 g Original ODENSE Marcipan
100 g sukker
1 tsk. vaniljepulver
Til bollerne
2 pakker croissantdej (fra køl eller frost)
1 æg
2 spsk. koldt vand
Creme
4 dl piskefløde
3-4 spsk. flormelis
4-5 spsk. hindbærmarmelade
Glasur
flormelis
evt. hindbærstøv
Sådan gør du
- Pisk smør, marcipan, sukker og vanilje luftigt.
- Rul dejen ud og del dem i 12 stykker.
- Fyld 1 tsk. remonce på hvert stykke croissantdej. Fold dejens hjørner ind over remoncen, så den er fint lukket. (den ene ende vil være lidt lang, fordi det er croissantdej, men fold den bare med ind).
- Vend bollerne om, så lukningen er nedad og pensl dem med pisket æg og vand. Bag dem ved 180°C i 15-20 minutter. Lad bollerne køle på pladen.
- Creme: pisk fløden til blødt flødeskum. Rør den med flormelis og syltetøj. Fyld cremen i en sprøjtepose.
- Servering: flæk bollerne. Fyld bunden med hindbærcreme, læg låg på og drys dem med flormelis og evt. hindbærstøv. Servér straks.