Lækre glade fastelavnsboller
1. februar 2017
Lækre og sjove fastelavnsboller der er lette at lave og sjove at dekorere. Alle kan være med.
Sådan gør du
- Rør gæren ud i lun mælk og pisk æg samt sukker i. Smuldr smørret i hvedemelet, rør gærblandingen i og ælt dejen let igennem. Lad dejen hvile i 30 minutter.
- Rul dejen tynd og skær den ud i 12 kvadrater på ca. 10x10 cm.
- Rør smør, sukker og marcipan sammen og fordel det midt på kvadraterne.
- Skær nougaten i 12 lige store stykker og læg et stykke på hver. Fold dejhjørnerne ind mod midten og klem dem godt sammen over fyldet. Læg bollerne med sammenføjningen nedad på en bageplade med bagepapir.
- Pensl bollerne med sammenpisket æg og lad dem hæve lunt til dobbelt størrelse i 30-45 minutter. Bag bollerne i ca. 15 minutter ved 200° C.
- Når bollerne er afkølede dekoreres de med glade ansigter lavet af smeltet chokolade.
Opskriften er udarbejdet af Odense-Marcipan.dk