Jordbær tips!

For at bevare jordbærrenes sødme og saft, får du her et par gode anbefalinger. For er bærrene for smattede, for vandede eller for kolde, kan det godt blive en skuffende oplevelse!

  1. Når jordbærrene er plukket, skal de skylles så lidt som muligt. Det er vigtigt, at haserne bliver på under skylning, da bærrene ellers vil suge vand til sig, bliver vandede i smagen og får kortere holdbarhed.
     
  2. Tempererede jordbær smager af meget mere end kolde jordbær, så hvis du opbevarer bærrene i køleskab, så husk at tage dem ud et par timer, før de skal spises, eller endnu bedre; sæt dem lidt i solen.
     
  3. Jordbærs naturlige sukkerindhold er højst på plukketidspunktet, og derfra går det kun ned ad bakke med den søde jordbærsmag, så spis bærrene hurtigst muligt efter plukning..

Det er lige nu, du kan købe eller selv plukke danske jordbær. Brug dem i alverdens retter – lige fra smoothie, jordbærkage til en simpel, men fremragende, dessert; jordbær med mælk eller fløde.

Fakta om jordbærets sundhed
Jordbær indeholder mere c-vitamin end citroner og appelsiner. Ved indtagelse af 150 gram jordbær bliver dagsbehovet for c-vitamin dækket. Jordbær indeholder desuden vigtige mineraler som mangan, jern og kalcium samt folinsyre.

 

Kilde: Meyersmad.dk