Jordbærlagkage
Sommerlagkage
Er man til lagkage, så er det oplagt at bruge sommerens friske frugt og bær til kagefyld og pynt – og intet er så sommerlækkert, som smagen af friske jordbær og flødeskum.
Lagkagebunde
Ingredienser: 4 æg, 175 g sukker, 60 g hvedemel, 40 g. kartoffelmel, 1 tsk. bagepulver.
• Pisk og sukker med håndpisker til skummet er hvidt og stift
• Bland de to slags mel og bagepulver, og sigt det i æggemassen
• Vend nænsomt dejen med en ske
• Fordel dejen i tre smurte lagkageforme
• Bag bundene midt i ovnen ved 225 grader i 6 – 8 minutter
Lagkagebundene kan også bages i springform, som efter bagning flækkes i tre bunde. I springform skal dejen bages ved 175 grader på nederste rille i 30 – 35 minutter.
Lagkagefyld og pynt
Ingredienser: ½ liter piskefløde, ½ dl flormelis, 1 liter jordbær i små stykker
• Pisk fløden sammen med flormelis.
• Snit jordbærrene i småstykker, og vend dem i flødeskummet.
• Fordel jordbærflødeskummet mellem lagkagebundene.
• Bred jordbærflødeskum ud over hele jordbærlagkagen. Pynt med med jordbær skåret i halve og kvarte samt ristede hakkede nøddekerner.