Julesysler for små fingre

Børnene behøver hverken perleplader eller legoklodser for at få udfordret kreativiteten og finmotorikken i december. Tiden op til jul er fuld af sjove og hyggelige udfordringer for små fingre. Der er gaver, der skal pakkes ind, og har man endnu ikke fået helt styr på dét der med at binde knuder og slå sløjfer, så er her rig mulighed for at få trænet teknikken.Man kan også få øvet sig på at skrive bogstaver, når der skal fabrikeres til og fra kort i lange baner. Her er manillakort helt geniale, fordi der på disse helt neutrale kort, er god plads til både bogstaver og små tegninger. Når de små kort, dekoreret med børnenes fine skæve bogstaver, har udtjent deres formål som til og fra kort, kan kortene gemmes og bruges som nostalgisk julepynt i årene fremover.

Små hænder nyder som regel også at være med til at lave konfekt, som f.eks. at trille havregrynskugler eller lave sjove figurer i marcipan.De lidt større børn kan få timer til at gå med at klippe julestads, pynte juletræet og lægge godter i kræmmerhuse og flettede hjerter. Det er sjovt og hyggeligt at pakke kassen med julepynt ud og sammen mindes sidste års jul.

Finmotorikken har man også brug for, når der skal smuttes mandler eller når man laver nellike-appelsiner. Og så nyder de fleste børn også at være med i køkkenet når julemaden skal tilberedes og duften af julemad breder sig … og nogen skal jo pille de små kartofler! :)
Mere om: