Kickstart familiens hverdag

Det er ikke kun i weekenden, du skal unde dig selv og familien en skøn start på dagen. Det fyldte skema mellem mandag og fredag kræver batteriopladere for både store og små. 

Står I blot 20 minutter tidligere op (just do it!), har I lidt mere tid til at sidde ned sammen med familien. Og nyde et sundt måltid sammen. Det lyder enkelt og logisk, og tricket er da også at planlægge hverdagsmorgenmaden på et rimeligt niveau. 

Synes I f.eks. godt om hjemmebagt brød, så bag det i weekenden og læg i fryseren. Eller lav din egen müsli om søndagen og nyd den i hverdagen. Morgenmaden i hverdagen behøver ikke være perfekt - men den behøver at være sund for vores trivsel og præstationers skyld! Her får du 3 opskrifter til din planlægning:


Hjemmelavet Müsli
Server med Yogurt natural, bær eller frugt.

4 dl. havregryn
3 dl. rugflager
1 dl. hvedekim
1 dl. solsikkefrø
1 dl. tørrede abrikoser

Indstil ovnen på 175 gr. Bred havregryn, rugflager solsikkefrø og hvedekim ud i en breddepande og rist i 15 minutter. Lad det køle af.
Hak abrikoserne groft. Blad det hele sammen i et glas med patentlåg og ryst det godt. Klar til brug!

Brød med sesam
10 lækre småbrød.

2½ dl.letmælk, fingervarm
25 g gær
1 tsk. salt
1 spsk. rapsolie
100 g hytteost
1 dl. hvedeklid
5 dl. grahamsmel
ca. 2 dl. hvedemel
sesamfrø

Rør gæren ud i mælken. Arbejd resten af ingredienserne i, og tilsæt til sidst så meget hvedemel at dejen slipper. Lad det hæve i 30 min.
Ælt dejen og form den til en rulle som du deler i 10 stykker. Form til 10 små brød og drys med sesam. Lad det hæve i 20 min.
Varm ovnen til 225 gr. og bag midt i ovnen ca 10-15 minutter.


Havregrød med æblemos
Grød i forskellige former er altid godt. Varier med forskellige frugter og bær. Til 4 portioner skal du bruge:

4 dl. havregryn
9 dl. mælk eller vand
1 tsk. salt

Bland ingredienserne sammen i en kasserolle. Kog op og rør jævnligt til den har en fast konsistens.