Koldskål med kammerjunkere

Der findes næsten ikke noget mere sommerligt end kærnemælkskoldskål med kammerjunkere. Og der kan ryge en del ned her i varmen. Husk, at det er billigere og smager bedre, hvis man tilbereder både koldskål og kammerjunkere selv - og det er endda nemt!

Koldskål
Det skal du bruge:
• 1 l. kærnemælk
• 3/4 dl. sukker
• 1 spsk. vanillesukker
• 1½ dl. piskefløde

Sådan gør du:
Kærnemælken røres med sukker og vanillesukker.
Fløden piskes og vendes forsigtigt i kærnemælken.
Spis den iskold med disse dejlige kammerjunkere.

Kammerjunkere
Det skal du bruge til 60 stk.
• 150 g. smør
• 1 dl. sukker
• 3 tsk. vanillesukker
• Revet skal af en usprøjtet citron
• 4 tsk. bagepulver
• 500 g. mel
• 1½ dl. mælk
• 1 æg

Sådan gør du:
Smør, sukker, vaille og citronskal røres blødt i en stor skål eller røremaskine. Tilsæt bagepulver og rør rundt. Nu tilsættes mel, mælk og æg og dejen æltes grundigt, til den er glat og smidig. Form kugler på størrelse med små valnødder og bag dem ved 200 gr. i 10-15 minutter til de er let gyldne. Lad kammerjunkerne køle lidt af og flæk dem herefter med en skarp kniv. Tør dem i ovnen ved 100 gr. til de er tørre og sprøde, ca. 1 time.