Økologisk babymad - som alle har tid og råd til
Tilsætningsstoffer og pesticider i maden er ikke slet ikke godt, og da slet ikke for vores børn.
Men det er ikke altid helt nemt at køre et køkken med guldmedalje i økologi i sit eget hjemme. For nok er økologisk babymad det sundeste for børnene, men hvis det indebærer at skulle køre 30 kilometer på indkøb til en specialbutik eller betale 80 kr. for et glas babymos, så gør det mildest talt hverdagen en smule sur. Og når livets realiteter kommer i vejen, får økologisk babymad ikke altid førsteprioritet, selvom intentionerne er der.
Heldigvis findes der i dag mange gode, prisvenlige produkter i helt almindelige supermarkeder. Et mærke som for eksempel Ellas Kitchen er 100% økologisk og kan fås i de fleste større butikker. Har man en travl hverdag, kan man også købe babymos fra Ellas Kitchen online og få det leveret direkte til døren.
Men har man tid og overskud kan man sagtens lave børnenes økologiske selv. Det kan man både let og billigt af økologiske frugter og grønsager. Dampet broccoli og kogte kartofler fra dagen før bliver hurtigt til lækker babymos, når man enten blender det hele med en stavblender eller moser grønsagerne med en gaffel. På babykogebogen.dk findes der en række skønne opskrifter.
Prøv for eksempel denne opskrift på økologisk babymos med gulerod, pastinak og blomkål.
Det skal du bruge:
1 økologisk pastinak
1 buket økologisk blomkål
1 økologisk gulerod
Evt. lidt timian
1 tsk. smør eller olie
Evt. 1/2 dl. sødmælk, modermælk eller drikkeklar modermælkserstatning
Sådan gør du:
Skræl og vask grøntsagerne og skær dem i grove tern. Kom grønsagerne ned i en lille gryde og hæld vand ved indtil de knapt er dækket. Kog i ca. 10 min., eller til grønsagerne er møre. Blend herefter grøntsagerne med en stavblender og tilsæt smør eller olie og eventuelt timian. Har du ikke en stavblender kan grøntsagerne også moses gennem en fin si. Rør til sidst mælken i og server.