Push-ups med babykys

Hvis man kan træne OG hygge med baby samtidig, så er der ingen undskyldning længere!
Øvelsen her er en super effektiv (og hyggelig) øvelse der træner i sær bryst, skuldre og bagsiden af overarmene. Øvelsen involverer mange muskler, herunder også mave, ryg og muskelkorset. Øvelsen er hård, så start blidt ud med få gentagelser. Kvalitet frem for kvantitet.

SÅDAN GØR DU:

1
Læg dig med knæene i gulvet og hænderne placeret under dit bryst, lidt bredere end skulderbredde. Hvis dit barn har lyst, ligger det på ryggen på et blød underlag mellem dine hænder. Dets ansigt er lige under dit ansigt.

2
Spænd op i mave, bækkenbund, balder og lår, så du har en lige linje fra nakken og ned til dine knæ, dog med dit naturlige svaj i lænden. Nakken er i naturlig forlængelse af ryggen.

3
Hold spændingen, mens du sænker kroppen kontrolleret ned mod gulvet. gør dig bred over ryggen, hold nakken i ro og tænk på at trække hagen lidt ind mod halsen.

4
Når dit ansigt er nede hos dit barn, giver du det en kys (smækkys-lyd vil gøre lykke), hvorefter du strækker armene og skubber dig op igen, stadig med spænding i musklerne. Det er én gentagelse.

Lav så mange gentagelser, du kan. Sigt efter at nå op på 10, og når du kan det, gå efter 20.

VIGTIGT
Prøv først push-ups uden babykys, så du har styr på teknikken og din armstyrke, inden du lægger dit barn under dig.

VARIATION
Når du føler dig klar til at udfordre dig selv i øvelsen, kan du lave den uden dit barn og sænke brystet dybere ned mod gulvet. Gør den endnu hårdere ved at lave den på tæerne. Her skal barnet heller ikke være med.

 

 

Øvelse fra bogen "Mor og barn i topform"
Øvelsen her træner især bryst, skuldre og bagsiden af overarmene, og er god fra ca. 5 måneder.