Sådan laver du dej til udstikskager

Opskriften på kagedejen der skal formes og pyntes af små hænder.


Det skal du bruge til kagedejen
100 g smør
50 g brun farin (ca. 3⁄4 dl)
200 g sukker (ca. 2 1⁄4 dl)
300 g sirup (ca. 2 dl)
1 spsk stødt kanel
2 tsk stødt ingefær
1 spsk natron
3 dl mælk
1 kg hvedemel

Det skal du bruge til pynten
350 g. sigtet flormelis
evt. 1 tsk glycerin
2 æggehvider
Frugtfarve
Forskellig krymmel

Sådan gør du
Smelt smør, farin, sukker og sirup sammen ved svag varme. Tag gryden fra varmen.
Rør krydderierne + natronen i, og tilsæt derefter mælken lidt efter lidt. Afkøl massen.
Kom melet i, lidt efter lidt, så dejen ikke bliver for stiv. Ælt dejen godt igennem og tilsæt evt. resten af melet. Stil dejen tildækket i køleskab til næste dag.

Rul dejen ud i ca. ½ cm´s tykkelse og stik den ud med kageforme.

Bag kagerne øverst i ovnen, til de er svagt lysebrune. Ca. 5 minutter på 200 gr.
Afkøl kagerne på en bagerist og pynt dem.

Lad kagerne tørre, før du kommer dem i dåser.