Våde- eller skum servietter?

Brev: 

Kære Karoline,
Kan du svare mig på, om det er bedst at bruge skumvaskeklude eller vådeservietter, både når der skal skiftes ble, og tørres hænder og ansigt?

VH Helle (mor til Valde)

pinthis
Svar: 

Kære Helle,
Er du på farten med dit barn, kan det være godt med noget nemt til de fedtede fingre og det der er værre…

Der findes jo et hav af løsninger i form af vådservietter i alle mulige afskygninger. Når du spørger, hvad der er bedst, så regner jeg med, du mener, hvad der er sundest at bruge til dit barn.

Det er meget nemt: brug skumklude. Våde skumklude i en plasticpose fylder måske lidt mere end vådservietterne, men det er også det eneste jeg kan komme i tanker om af ulemper.

Vådservietter er tilsat forskellige ingredienser, så de ikke mugner i pakken, og det kommer man ikke udenom – de er nødt til at være der. Så vil du mindske kontakt med stofferne, så vælg skumkluden til.

På den anden side kan jeg også godt se, at det er rasende smart med de små pakker vådservietter, og er man på vej tværs over kloden med alt sit baby pikpak, så er det måske et sted at spare noget plads.

Til hverdag ville jeg ikke være i tvivl. For nylig kom det frem, at en producent af vådservietter havde tilsat konserveringsmidlet MI (meget allergifremkaldende) til produkter mærket med både Svanen og Den Blå Krans fra Astma-Allergi Danmark. Så man kan aldrig vide sig sikker. Så hvis jeg skal lave en top tre inden for vask på farten, kommer den til at se således ud:

1. Våde skumklude.
2. Vådservietter med allergimærkning (Den Blå Krans eller AllergyCertified).
3. Svanemærkede vådservietter.

Bedste hilsner
Karoline

Tilføj kommentar

Karoline Lawætz

Videnskabsjournalist og forfatter Karoline Lawætz giver dig svar på alt om hudpleje og mærkningsordninger.