10 oplevelser i naturen

Efteråret er en skøn tid at bevæge sig ud i naturen. I skoven kan man gå op opdagelse, samle kogler og blade i skovbunden og nyde løvtræernes smukke gyldne farver. På stranden kan man nyde vind, sus, og skumsprøjt og bølgebrus. Her kan man fodre havfugle og sætte drage op. Vi har samlet 10 inspirerende ideer til oplevelser i naturen.

1. Leg i skoven
Skoven er et godt sted til at udfordre balanceevnen i nogle dejlige omgivelser. I kan gå og sparke i alle de nedfaldne blade på turen, lege gemmeleg, hoppe fra træstub til træstub, klatre i træer eller brændestabler. Tag en tur i jeres lokale skov eller find en skov I ikke har besøgt tidligere.

2. Vind, sus og bølgebrus
På kysten er det vindens sus og bølgernes brus, der imponerer med deres vældige kræfter og skønhed. Her kan man finde finde fine strandskalder og fodre fuglene. Tag evt. en fulglehåndbog med på turen, så I sammen kan finde navn og fakta om de fugle, I ser.

3. Besøg en naturlegeplads
Rundt om i landet er der flere skove, som har naturlegepladser, hvor der for børnene er rig mulighed for at få konkrete og sjove sanse- oplevelser.

4. Flyv med drage
Efterår er også tid til vind i håret og i dragerne. Af naturlige årsager er skoven ikke det bedste sted til at sætte drage op, men på flade åbne marker og langs stranden, kan man rigtig få gang i dragen. Byg en drage

5. Tag lidt af skoven med hjem
Med enkle hobby-matrialer kan man fremstille flotte efterårscollager, aftryk, halskæder og guilander af skovens frø og frugter.

6. Gipsafstøbninger af dyrespor
Skoven er fuld af spændende spor efter dyr. For de større børn er det spændende at kunne få aftryk af dyrespor med hjem – og det kan lade sig gøre med en gips-afstøbning. Se her hvordan man gør.

7. Kastaniedyr
At lave kastaniedyr er en sjov og hyggelig aktivitet for hele familien. Tag i skoven og saml lommerne fulde af kastanier. Sæt kastanierne sammen med tændstikker og skab sjove dyr og figurer,

8. Gå på opdagelse
Med de lidt større børn kan man gå på opdagelse i skoven og f.eks. lege ”Find fem tegn på efterår” eller medbringe en bog om skovens træer og planter og se om hvormange sorter i kan finde.

9. Tag på tur sammen med andre
Der er også mange muligheder for at tage på arrangerede ture sammen med andre. Det kan være vandreture, svampeture eller ture, hvor man spejder efter dyr og fugle. Det er spændende, hvis en god naturvejleder eller guide kan fortælle om det område turen foregår i, eller hvis de ved en masse om fx svampe eller fugle.

10. Svampetur
Indsamling af vilde svampe åbner døren til intense naturoplevelser, men desværre kan manglende kendskab også føre til alvorlige forgiftningstilfælde ved svampespisning. Derfor er det vigtigt at have en god guide, eller en god svampebog med på turen.