4 næsten gratis aktiviteter

Lige om lidt er det efterårsferie, og hvis vejret ikke lige er til at være udendørs, så får du her 4 sjove kreative - og næsten gratis - aktiviteter til sjov og hygge indendøre.

Trylledej

Udsigten til flere timers god, og næsten gratis, underholdning ligger ikke langt væk, så længe I har mel, salt, vand og olie i køkkenskabet. Her er opskriften på trylledej (saltdej) - en giftfri modellervoks!

Du skal bruge:
2 kopper mel, 1 kop salt, 1 kop vand, 1 spiseske madolie.

Sådan gør du
Ælt dejen til den er smidig og let at arbejde med. Lad dejen hvile tildækket i ca. 1 time - ikke i køleskab.
Dejen rulles ud og figurer udstikkes med æggebægere og kageforme.
Brug smørrekniv, gaffel eller børnesaks til at skære, ridse og lave mønstre med. Man kan også bruge en kam, en mønt eller en knap til at lave alle mulige sjove mønstre. Når figurerne er klar, skal de bages ved 75-80 grader i een dag eller nat. Store ting må ofte bages længere.

Tip
● Skal figuren have hår, kan man presse dejen gennem en hvidløgspresser.
● Brug tandstikkere - som forstærkning mellem hoved og krop.
● Det er en god ide at forme figurerne direkte på bageplade med bagepapir, så man ikke skal flytte rundt på dem.
● Man kan godt, hvis man har en rest trylledej, gemme den i køleskab, men så skal den tages ud nogle timer før brug.

Natur guirlander

 

OM efteråret sætter mange af træerne frugter. Bøg sætter bog. Eg sætter agern. Ahorn sætter helikoptere. Hyld sætter hyldebær. Røn sætter rønnebær. Kastanjetræet sætter kastanjer. I kan bruge mange af frugterne som perler – og lave de smukkeste guirlander. I kan også bruge blade, fjer, træstykker, sten og andre ting I finder i skovbunden.

Aftryk af efterårsblade


Skovbunden bugner af flotte efterårsblade, og selvom de er fantastisk smukke i sig selv, så er der sjovt for børnene at samle dem, tage dem med hjem og lave flotte aftryk med dem.

Du skal bruge:
Voksdug eller plastikdug, fingermaling (vandbaseret som kan vaskes af med vand og sæbe), skåle eller evt. paptallerkner, forklæde, kraftigt papir eller karton, pensler, - og masser af efterårsblade.

Sådan gør du:
● Hæld maling op i skåle eller paptallerkner. Fingermaling fås i farverne gul, rød, blå, brun, hvid og grøn. Det kan også være sjov, selv at blande farverne indbyrdes og opfinde nye nuancer og farver.
● Stryg maling på efterårsbladendes ene side og lav flotte aftryk på karton.
● Når malingen er tør, kan I skære eller klippe dem til – og eventuelt lime jeres efterårsbillede fast på et lidt større papir/karton i kontrastfarver - så har I fået ramme omkring mesterværket. Hæng det på væggen som et maleri.

Efterårsbilleder

Tag det smukke efterår med indenfor.

Du skal bruge
Skifteramme, limstift, smukke efterårsblade, små kviste mv. og masser af glimmer, maling og pynt.

Sådan gør du
● Saml det du skal bruge. Tør evt. bladene på en avis eller i en telefonbog mellem to stykker køkkenrulle, hvis du ønsker dem rettet ud.
● Lad børnene lime de tørrede blade, agern mv. på et stykke sort karton - og sæt kunststykket i ramme. Større børn som ønsker lidt mere udfordring kan strø glimmer på bladene, male med oliepastel eller maling.