Corn flakes kager

Fra Emma Martinys fabelagtige kogebog "Fabelagtige fristelser" bringer vi her hendes skønne, simple og noget så mums! opskrift på cornflakes i chokolade. 

Mød den første opskrift, jeg nogensinde lærte at lave – og muligvis også den opskrift, jeg gennem tiden har lavet flest gange. Som barn lavede jeg i perioder cornflakes-kager flere gange i ugen, og selvom opskriften sad på rygraden, fandt jeg alligevel altid det slidte maskinskrevne opskriftsark frem fra min mors store fedtplettede ringbind. I dag har jeg opdateret opskriften en smule ved at erstatte hvidt sukker med kokossukker og lys sirup med kokosnektar, så de søde knasende kager kan spises, uden at blodsukkeret stikker helt af.

Smagen rammer dog originalen helt perfekt, og den knasende lyd, når cornflakesene røres i, er for mig evigt nostalgisk.

Det skal du bruge til 10 små kager

1 spsk. kakaopulver

3 spsk. smør

2 spsk. kokossukker

2 spsk. kokosnektar

3 dl cornflakes (kan erstattes af speltflager, kokosflager eller, hvad du synes om)

 

Kom kakaopulver, smør, kokossukker og kokosnektar i en kasserolle, og bring det i kog, så det smelter sammen til en karamel. 

Tilsæt cornflakes, og rør rundt, til alle flakes er dækkede af karamel.

Fordel kasserollens indhold i cirka 10 små muffinforme, og stil dem i køleskabet i mindst 1 time, indtil karamellen er stivnet.