Fastelavnskatte lige til at spise
Med denne fastelavnsopskrift på lækre muffins dekoreret som katte kan børnene også være med, når der skal bages og dekoreres.
Fastelavn - en gammel skik
Selve ordet fastelavn betyder fasteaften og er efter gammel skik begyndelsen på 40 dages faste, der skal forberede os til påsken og markeringen af genopstandelsen. Det var også en gammel skik at feste og spise godt i nogle dage, inden fasten begyndte, og det har siden udviklet sig til traditionerne med at bage fastelavnsboller og andre lækre sager.
Det er også en gammel skik at klæde sig ud til fastelavn, og selve traditionen med fastelavnsris er mere end 1000 år gammel. I dag er den oprindelige kat i tønden afløst af appelsiner, slik og en kat i karton. Og med denne opskrift fra Odense Marcipan kan fastelavn også fejres med slå-katten-af-tønden kager.
Det skal du bruge til 12 stk.
200 g smør
200 g sukker
1 spsk. vaniljesukker
1/4 dl kakao
1 spsk. lakridspulver
3 æg str. M/L
200 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
100 g smeltet Odense Mørk Chokolade
Icing
200 g flormelis
1 spsk. kakao
75 g smeltet Odense Mørk Chokolade
50 g blødt smør
Ca. 2 spsk. mælk
Desuden
Pynt – nougat, lyse chokoladeknapper, mørk chokolade
Sådan gør du
Rør smør, sukker, vaniljesukker, kakao og lakrids blødt. Pisk æggene i et ad gangen.
Sigt hvedemel og bagepulver og rør det i dejen. Rør smeltet chokolade i dejen og fordel den i muffinsforme.
Bag dem ved 175˚C i ca. 25 min. Mærk efter med en gaffel eller strikkepind om kagerne er bagt. Afkøl kagerne på en bagerist.
Icing
Bland flormelis og kakao og kom smeltet chokolade samt smør i blandingen. Pisk det først ved lav hastighed og tilsæt mælken lidt ad gangen. Pisk til det er let og luftigt, mindst 5 min. til en lind icing.
Pynt kagerne med icing, chokoladeknapper, nougattrekanter og smeltet chokolade så kagerne ligner katte.
God fornøjelse !