Fem idéer til at få bedre råd til sommerferien

På denne tid af året begynder mange at planlægge sommerferie og se frem til den kvalitetstid, som man drømmer om med børnene. Sommerferie er fantastisk, men tre ugers ferie kan hurtig blive en dyr fornøjelse, da de fleste oplevelser kræver lidt ekstra ressourcer på opsparingskontoen.

Er der ikke mulighed for at lægge penge til side i løbet af året, så overvej om der eventuelt er poster i budgettet, som kan gøres billigere. Det er der typisk, hvis man giver sig tid til at undersøge mulighederne. På den måde kan der spares tusindvis af kroner årligt, hvilket kunne betyde en bedre opsparing til sommerferien. Få derfor her fem gode råd til at spare penge i det daglige, for at give ferieopsparingen et skub i den rigtige retning.

Varmekilder
Mange kan opleve en økonomisk gevinst ved at overveje husstandens varmeudgifter – især hvis man opvarmer hjemmet med oliefyr, naturgasfyr eller med fjernvarme. Der kan være mange tusinde kroner at hente til sommerferien ved for eksempel at skifte til at opvarme boligen med træpiller. Træpiller er en billigere og mere grøn varmekilde. Det vil naturligvis være nødvendigt med et træpillefyr, som ofte får betalt sig hurtigt hjem, da opvarmning med træpiller kun er halv pris i forhold til for eksempel et oliefyr.

Tøj
Der kan også spares rigtig mange penge ved at sælge børnenes aflagte tøj. Selvom der måske kun indtjenes 30 til 40 kroner pr. stk. tøj, kan det være mange penge på den lange bane. Mange gør brug af Trendsales.dk til både at sælge brugt børnetøj – eller for den sags skyld forældrenes aflagte tøj. Desuden kan der også hentes penge hjem, ved at sælge det legetøj, som børnene ikke bruger mere. I stedet for at smide det på genbrugen, så gem det lidt længere og se om der er mulighed for at sælge det videre til nogle andre børn, som vil blive glade for legetøjet.

Børnetøj kan være rigtig dyrt – også selvom man måske udelukkende shopper børnetøj i H&M. Men i stedet for at handle dyrt tøj ind i diverse børnetøjsbutikker, hver gang børnene har brug for nyt tøj, så kan der spares mange penge på, at afholde et par årlige ”bytte-tøj-dage” i mødregruppen, venindegruppen eller måske få hele børnehaven med på idéen. Meget af børnenes aflagte tøj når ikke at blive rigtig slidt – så hvorfor ikke bytte det ud med noget ”nyt”. Måske er det kun sjovere for barnet at få nyt tøj, hvis det er en af vennernes tøj han eller hun får retur.

Bil eller cykel
Er familien indehaver af en bil, kan der også være mange transportudgifter at hente, ved at lade bilen stå indimellem og i stedet tage cyklen. Når man har en bil stående er det altid nemt lige at køre i den, når der skal handles ind, når børnene skal hentes fra daginstitutionen eller når man skal til fritidsaktiviteter. Spar derfor nogle penge, og planlæg hvilke ting man kører i bil til, og hvornår cyklen skal tages i brug. Børnene synes ofte, at det er hyggeligere med en cykeltur med Mor og Far, end at de skal ud og sidde i en bil – igen!

Indkøb
Spar penge ved at undgå den daglige tur i Netto. Sæt jer med børnene og lav en ugentlig madplan og bestil det hele på nettet. Der findes i dag mange dagligvarebutikker på nettet, som i den grad kan konkurrere med priserne i Netto, Aldi og alle de andre discountsupermarkeder. Online dagligvarebutikker som Nemlig.com, gør det både nemmere og billigere at være en børnefamilie. Udover at spare penge på impuls køb ved at handle online, så kan der også spares en masse tid, ved at undgå den daglige tur fordi supermarkedet på vej hjem fra arbejde.

Freelanceskribent Rasmus S. Knudsen

Rasmus Knudsen arbejder med kommercielle partnere, hvilket betyder, at der kan være affiliate links eller native content i artiklerne. Familieguidens redaktion går meget op i, at indeholdet af artiklerne giver vores læsere den samme læseværdi, som de øvrige artikler på siden. Brandprofilen har ingen indflydelse på vores øvrige redaktionelle arbejde.