Tid til forårsjakker

Kalenderen siger marts, og dermed er foråret endelig officielt over os. Men selvom dagene er blevet mærkbart længere og solen synes at have fået mere magt, er det stadig koldt, og derfor er det stadig også  vigtigt at klæde sig ordentlig på med en god overgangsjakke.

Lækre jakker til børn
Heldigvis skal man ikke lede længe efter fede jakker til børn. F.eks har det danske brand Hummel, en masse modeller, der udover at være smarte at se på, også er varme og gearet til at modstå børns leg. Hummel jakker til børn er derfor et oplagt valg, hvis du ønsker en jakke, der kan holde til at blive brugt, og som ikke går af mode lige foreløbigt. 

Jakker til børn må ikke være for store
Selvom det –  taget i betragtning at børnene vokser hurtig – er fristende, at købe en for stor jakke til sit barn, skal du være opmærksom på, at jakken ikke er uhensigtsmæssig stor. Mange gør nemlig dem selv en - i ordets originale forstand – bjørnetjeneste, ved at købe en jakke, der lige er et nummer for stor.

Men en jakke har til opgave at indkapsle og bevare den naturlige kropsvarme samtidig med, at den lukker af for vind og vand. Hvis jakken til dit barn er for stor, skabes der en form for kuldebro – altså et mellemrum jakken og barnets krop, der ikke bliver ordentligt varmet op, hvilket resulterer i, at jakken ikke holder dit barn ordentligt varm. 
Derfor er det måske bedre, at investere i en lidt billigere jakke, der passer barnet her og nu, og så skifte den ud, hvis den er blevet for lille til efteråret. Der findes et utal af fora og sider, hvor man kan købe og sælge brugt børnetøj. Det er blevet utrolig populært gennem de senere år.

Lag på lag
Jakker til børn behøver ikke være specielt tykke, så længe resten af barnets påklædning er i orden. Det gælder om, at klæde på i lag. Inderste lag skal sidde tæt til kroppen og kunne f.eks. være en undertrøje. Dernæst en lun trøje, der isolerer kropsvarmen. Og til sidst en jakke, der holder vind og vand ude. Det er den mest effektive måde, at holde varmen på – og det gælder naturligvis også for voksne. ☺

Freelanceskribent Rasmus S. Knudsen

Rasmus Knudsen arbejder med kommercielle partnere, hvilket betyder, at der kan være affiliate links eller native content i artiklerne. Familieguidens redaktion går meget op i, at indeholdet af artiklerne giver vores læsere den samme læseværdi, som de øvrige artikler på siden. Brandprofilen har ingen indflydelse på vores øvrige redaktionelle arbejde.