Pandekager med fuldkorn
24. januar 2012
Kan man spise fuldkorn til dessert? Ja, det kan man da! Prøv f.eks. opskriften her på luftige og lækre pandekager med knækkede rugkerner og havregryn. De er også super gode til søndagsbrunchen ...
Det skal du bruge ...:
• 8 dl mini- eller skummetmælk
• 8 æg
• 200 g havregryn
• 100 g knækkede rugkerner
• 1 dl hvidtøl eller evt. vand
• 200 g hvedemel
• 2 tsk sukker
• Lidt kardemomme
• ½ tsk salt
• Lidt smør til stegning
Sådan gør du ...:
Kog de knækkede rugkerner i ca. 5 min. og lad dem køle af, inden de kommes i dejen. Rør alle ingredienserne sammen i en skål – start med det flydende først. Pisk det hele sammen og lad dejen hvile i ca. 30 min i køleskabet. Smelt lidt smør på panden, inden du steger hver pandekage. Det giver de lækre sprøde kanter.
Det skal du bruge ...:
• 8 dl mini- eller skummetmælk
• 8 æg
• 200 g havregryn
• 100 g knækkede rugkerner
• 1 dl hvidtøl eller evt. vand
• 200 g hvedemel
• 2 tsk sukker
• Lidt kardemomme
• ½ tsk salt
• Lidt smør til stegning
Sådan gør du ...:
Kog de knækkede rugkerner i ca. 5 min. og lad dem køle af, inden de kommes i dejen. Rør alle ingredienserne sammen i en skål – start med det flydende først. Pisk det hele sammen og lad dejen hvile i ca. 30 min i køleskabet. Smelt lidt smør på panden, inden du steger hver pandekage. Det giver de lækre sprøde kanter.