20 stk. økologiske müslibarer
29. april 2019
Skøn som snack i madpakken - din egen, børnenes eller blot som en hyggelig snack om eftermiddagen.
Til 20 barer skal du bruge
100 g honning
100 g rørsukker
100 g kokosolie
50 g saltede pistacienødder
50 g mandler
50 g tørrede figner
100 g havreflager
100 g emmerflager
50 g sesamfrø
50 g rosiner
50 g tørrede kirsebær
Pynt
300 g god mørk chokolade
Sådan gør du:
Bring honning, sukker og kokosolie i kog i en gryde. Hak pistacienødder og mandler, og skær fignerne i fine terninger.
Bland pistacienødder, mandler, figner, havreflager, emmerflager, sesamfrø, rosiner og kirsebær godt sammen i en skål. Hæld sukkermassen over blandingen, og rør det hele godt sammen.
Kom massen i en bradepande på ca. 20 x 25 cm beklædt med bagepapir. Tryk massen rigtig godt sammen i bradepanden.
Bag massen ved 150 grader i 35-40 minutter, og lad den køle af i bra- depanden. Sæt bradepanden i køleskabet i mindst 4 timer, til massen er gennemkold. Skær massen ud til 20 lige store müslibarer.
Temperer chokoladen (se side 195), og dyp bunden af müslibarerne i chokoladen. Lad chokoladen dryppe godt af, og læg müslibarerne til tør- re på en bagerist med bagepapir.
Til 20 barer skal du bruge
100 g honning
100 g rørsukker
100 g kokosolie
50 g saltede pistacienødder
50 g mandler
50 g tørrede figner
100 g havreflager
100 g emmerflager
50 g sesamfrø
50 g rosiner
50 g tørrede kirsebær
Pynt
300 g god mørk chokolade
Sådan gør du:
Bring honning, sukker og kokosolie i kog i en gryde. Hak pistacienødder og mandler, og skær fignerne i fine terninger.
Bland pistacienødder, mandler, figner, havreflager, emmerflager, sesamfrø, rosiner og kirsebær godt sammen i en skål. Hæld sukkermassen over blandingen, og rør det hele godt sammen.
Kom massen i en bradepande på ca. 20 x 25 cm beklædt med bagepapir. Tryk massen rigtig godt sammen i bradepanden.
Bag massen ved 150 grader i 35-40 minutter, og lad den køle af i bra- depanden. Sæt bradepanden i køleskabet i mindst 4 timer, til massen er gennemkold. Skær massen ud til 20 lige store müslibarer.
Temperer chokoladen (se side 195), og dyp bunden af müslibarerne i chokoladen. Lad chokoladen dryppe godt af, og læg müslibarerne til tør- re på en bagerist med bagepapir.
Fra bagebogen "Den økologiske bager"