Cupcakes med lakrids
Der er uanede muligheder, når man tænker lakrids ind i maden som smagsgiver, og dette er på kort tid blevet en af de hotteste trends inden for madlavning blandt både kokke og private. Her får du en fantastisk opskrift på "Red liquorice devil cupcakes".
Til 12 stk. skal du bruge
125 g saltet smør
180 g rørsukker
2 æg
1½ dl sødmælk
200 g hvedemel
2 tsk vaniljesukker
½ spsk bagepulver
2½ spsk groft lakridspulver
(Raw Liquorice Powder)
300 g hjemmedyrkede frosne
hindbær (tages først ud af
fryseren, når de skal bruges)
200 g hvid chokolade
CREMET MARENGS
300 g flormelis
1½ dl æggehvider
lidt groft lakridspulver (Raw
Liquorice Powder) til drys
Pisk smør og sukker sammen til en jævn smørsukkermasse.
Tilsæt æggene et ad gangen og pisk
grundigt mellem hvert. Pisk derefter i nogle minutter, indtil
massen er luftig.
Tilsæt mælken på en gang og bemærk, at dejen vil
begynde at skille – men det er meningen. Tilsæt hvedemel,
vaniljesukker, bagepulver og lakridspulver på en gang og
pisk først på lav hastighed og derefter på høj, indtil dejen er
fin og lind uden klumper.
Læg de frosne hindbær i en frysepose og hold posen
forsigtigt lukket med den ene hånd, samtidig med at du
knuser bærrene med en kagerulle eller lignende. Vend
derefter de knuste hindbær og den grofthakkede hvide
chokolade i dejen med en dejskraber.
Fyld dejen i papirforme i en muffin-metalform. De skal
være ca. fyldte. Bag kagerne i ovnen ved 175 grader i
ca. 20 minutter. Tag kagerne ud og lad dem køle af.
CREMET MARENGS
Kom flormelis og æggehvider i en skål og pisk ved høj hastighed i 10 minutter, til massen er helt stiv. Fyld marengsen i en sprøjtepose og dekorer dine kager med den. Husk at bruge marengsen, lige efter du har pisket den, så den ikke falder sammen.
Drys marengsen med en smule lakridspulver.
MUMS!
Fra Johan Bülows kogebog "LAKRIDS I MADEN".