Spelt pandekager

Én af de mange skønne ting ved sommerferie er, at man har tid til at kræse om morgenmaden. Prøv f.eks. at overrask familien med disse speltpandekager med appelsinsirup. Det er mums!

Server pandekagerne med friske bær. Det smager skønt, og så giver de sødme til pandekagerne, som slet ikke indeholder sukker. I stedet for appelsin i siruppen kan du bruge æble-, pære- eller limesaft.

Til 4 personer skal du bruge
3-4 dl fuldkornspeltmel
4 dl mælk eller mandelmælk
1 tsk honning
4 æg
50 g blå birkes
1 tsk vaniljepulver
1/2 dl sirup
salt
1/2 tsk bagepulver

Sådan gør du
Pisk ingredienserne sammen, og lad dejen stå en time. Steg pandekagerne på panden i lidt smør. Læg folie over, mens du laver siruppen. Kog sirup og appelsin ind på panden, og pisk det kolde smør i. Hæld siruppen over pandekagerne, og server med friske bær.

Appelsinsirup
½ dl sirup
saft og skal af 1 økoappelsin
1 stor spsk smør