BLT Pandekage sandwich
Det er ret smart at bruge grove pandekager som sandwichbrød! Her som en klassisk BLT. Alle slags sandwichfyld passer i en pandekage.
Det skal du bruge til ca 4-5 sandwiches
PANDEKAGER
1½ dl fuldkornshvedemel 2 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
3 dl mælk
2 små eller mellemstore æg
2 spsk. olie eller smeltet smør smør eller olie til panden
FYLD
Sprød bacon tomat i skiver
Sprød salat, f.eks. hjertesalat mayonnaise
Sådan gør du
PANDEKAGER
Bland de to slags mel, bagepulver, salt og sukker sammen. Pisk mælk, æg, olie eller smør sammen.
Pisk æggemassen i melblandingen, til dejen er glat.
Steg store, tykke pandekager, 8-10 styk, i en smule olie eller smør på en stor, varm slip let-pande. Når pandekagen har sat sig og begynder at lave små bobler, kan du skrue lidt ned for panden. Lad pandekagen boble fint, vend, og steg færdig på den anden side.
Skru lidt op for varmen igen, inden du steger de næste pandekager.
SERVERING
Fyld pandekagerne med bacon, tomat, salat og mayo, og klap dem sammen to og to. Nyd straks sandwichen.
Opskriften er fra Louise Lorang skæppe skønne kogebog: Rasmus Klump - Pandekager i stakkevis.