Havregrøds boller til madpakken
Langtidshævede havregrødsboller med fuldkornsspeltmel.
Det er boller med god, saftig konsistens, som mætter godt. Bollerne er langtidshævede og får derved en særlig god aroma. De er gode at starte dagen på, men også perfekte som sandwichboller til madpakken.
Få-ro-i-maven boller
12-14 stk.
Fiberindhold er 4,2 g pr. 100 g brød.
Ingredienser:
• En portion havregrød af 2 dl havregryn og 4 dl vand
• 15 g gær
• 2 dl laktosefri yoghurt naturel
• 1 spsk. ahornsirup
• 1,5 tsk. salt
• 150 g fuldkornsrismel
• 250 g fuldkornsspeltmel
• 20 g fiberHUSK® (pulveriserede loppefrøskaller)
Sådan gør du:
• Lav først havregrøden.
• Lad havregrøden køle af til den blot er lun.
• Opløs gæren i yoghurten – bland yoghurt-gær-blandingen i havregrøden.
• Tilsæt sirup og salt.
• Rør melet og fiberHUSK® i dejen lidt ad gangen. Da dejen er klæbrig, kan det være en fordel at lave den i en røremaskine.
• Stil dejen til hævning i køleskabet natten over.
• Næste dag formes bollerne med to spiseskeer, da dejen er klæbrig. Sættes på en bageplade beklædt med bagepapir.
• Bag bollerne midt i ovnen i ca. 15 min. ved 200 grader.